Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Ervin nevű látogatóinkat!
2024. április 26.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Tűzgyújtási tilalom

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Haidú-Bihar megye illetékességi területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre átmeneti időre - jelen határozat közzétételének időpontjától - 2014 március 21. naptól

általános tűzgyújtási tilalmat rendelek el.

A határozat teljes szövegének megtekintése


Közlekedj biztonságosan!

Közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót szervezett a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság március 19-én, szerda délután a Kossuth utca két pontján.

A kerékpáros balesetek megelőzése, csökkentése, kivilágítottságának ellenőrzése volt a fő célja annak a közlekedésrendészeti akciónak, melyet a tavasz kezdetén, még a "kerékpáros szezon" beköszönte előtt szervezett a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság.


Tovább





1848. március 15- „ A magyar szabadság születése.”

A Petőfi Sándornak emléket állító szobornál kezdődött az idei megemlékezés március 15-én. Ezt követően lovas huszárok kíséretében vonult át a megemlékező közönség a Kossuth-szoborhoz. Az ünnepi beszéd, szavalatok és ünnepi műsort követően a pályázatokon, versenyeken eredményesen szerepelt diákok jutalmazásával ért véget a program a Művelődési Központ színháztermében.


Tovább





Szociális konferencia Hajdúnánáson

A „Komplex szociális és gyermekjóléti alapellátások kialakítása Hajdúnánáson” címmel szakmai konferenciára került sor 2014. március 13-án a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ volt TIT termében.

A szakma képviselőinek részvételével a napjainkban érdeklődésre számottartó témák kerültek gorcső alá a konferencián. A meghívott vendég előadók segítségével még részletesebb képet kaphattak a szociális szférában dolgozók, akik kérdéseiket, észrevételeiket a rendezvény napján fórum keretében is megbeszélhették.


Tovább





Lengyel turisztikai szakemberek Hajdúnánáson

Lengyelországból érkezett több utazási iroda képviselője, hogy megismerjék településünk turisztikai látványosságait, lehetőségeit, mellyel mindkét fél idegenforgalmi kapcsolatait szeretné bővíteni, fejleszteni.

Az elmúlt hónapban a lengyelországi testvérvárosunkba Ustronba látogatott el Hajdúnánás delegációja Szólláth Tibor polgármester úr vezetésével abból a célból, hogy az eddigi - elsősorban kulturális és turisztikai kapcsolatokat magasabb szintre emeljék.


Tovább





A fejlődés útján járunk

Hajdúnánásra látogatott Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztési Főosztály, Térségi Programok Osztályának osztályvezetője március 5-én, hogy megismerhesse városunk vidékfejlesztési szerepét a térségben. Az osztályvezető urat a Városházán fogadta Szólláth Tibor, Hajdúnánás Város polgármestere.

A délelőtti órákban érkezett Kis Zoltán, a Térségi Programok osztályvezetője Szólláth Tibor városunk polgármesterének meghívására, annak apropójából, hogy bemutassuk városunk eddig elért eredményeit, fejlesztéseit.


Tovább





KÖZLEMÉNY

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 68. § értelmében a helyi gazdálkodói közösség képviseleti szerve a közösség tagjai által megválasztott helyi földbizottság. A helyi földbizottságot a helyi gazdálkodói közösség tagjai választják a helyi jegyző által összehívott közgyűlésen.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földhivatala, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nem hivatalos tájékoztatása alapján a települési önkormányzatoknak 2014. március 14. napjáig nyilvántartást kell készíteniük a helyi gazdálkodói közösség tagjairól.

Tájékoztatom az érintetteket, hogy Hajdúnánás Városi Önkormányzat a nyilvántartás elkészítése során a 2013. évben mezőőri járulék fizetésére kötelezettek listáját tekinti irányadónak.

Felhívjuk azon gazdálkodók figyelmét, akik nem kívánnak a nyilvántartásban szerepelni, ezzel a helyi földbizottság tagjainak megválasztásán részt venni, valamint a bizottságnak tagjai lenni, hogy erre vonatkozó nyilatkozatukat a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal (4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1. szám) fszt. 36. irodájában tehetik meg. Azok a gazdálkodók, akik a 2013. évi mezőőri járulék kötelezettek listáján nem szerepeltek, regisztrációjukat a helyi gazdálkodói közösség tagjai közé ugyanitt tehetik meg.

Dr. Kiss Imre
jegyző



MEGHÍVÓ

Tisztelt Gazdálkodó!
 A MAGOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és
a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Hajdú-Bihar Megyei Szervezete közös szervezésében megrendezendő
 „TÉLI GAZDAESTEK” megyei rendezvénysorozat keretében Agrárfórumot tartunk, melyre tisztelettel meghívjuk.

A fórum helye, ideje:

 

HAJDÚNÁNÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL (Házasságkötő terem)
(Köztársaság tér 1.)
2014. március 12. (szerda) 16 óra

A rendezvény fő témái

 



Utazás kiállítás 2014

Utazd be a világot egy hétvége alatt - hirdette idén is az Utazás kiállítás, melyen ötszáz kiállító mutatkozott be a fővárosban. A háromnapos expón Hajdúnánás elsősorban helyi termékekkel, újdonságokkal és programajánlatokkal képviseltette magát a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi régiójának standjánál.

Újra a Hungexpo területén nyílt meg február 27-én az Utazás Kiállítás, amelyen Magyarország valamennyi régiója megtalálható volt. Kétségtelenül évtizedek óta ez hazánkban a legnagyobb és egyben legrangosabb utazási expo, melyre ezúttal is nagy érdeklődésre számítottak a szakma képviselői.


Tovább





Vetőmagosztás a Szociális Földprogram keretein belül Hajdúnánáson

Hajdúnánás Városi Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett szociális földprogramok támogatására kiírt felhívásra múlt év júniusában sikeres pályázatot nyújtott be „Szociális Földprogram megvalósítása Hajdúnánáson” címmel. A projekt eredményeként városunk 930 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően 2014. március 6-án (csütörtökön) 16:30-tól újabb vetőmagosztásra került sor Hajdúnánáson a Nyúl utcán.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84