Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű látogatóinkat!
2024. március 28.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Hajdúnánás Városi Önkormányzat
növényvédelmi kezeléseket végeztet a város közterületein, zöldfelületein lévő fás
szárú növényzet védelme érdekében, mely elsősorban platán, hárs, vadgesztenye,
gömbjuhar, gömbkőris, gömbakác, juhar, díszszilva, díszalma és szivarfákat érint.
A munkavégzésre várhatóan 2017. július 10–14. között kerül sor, időjárástól függően.
A munkálatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a Hajdúnánási
Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Irodája 27. számú
helyiségében. Elérhetőség: 52/381-411/129 mellék, ügyintéző: Mirkó Bernadett.
A munkálatok befejeztéig a lakosság szíves türelmét és megértését kérjük és köszönjük!

Hajdúnánás
Városi Önkormányzat



Ködellik a Mátra

Rangos esemény szereplője már több éve a Szalmakalap Citera Egyesület felnőtt és gyermek zenekara. A népzenét játszó együtteseknek, hagyományőrző csoportoknak fesztivált és minősítő hangversenyt rendeznek az ország több helyszínén, melyre a régiók szerint lehet jelentkezni.

Fontos esemény ez egy zenekar életében, hiszen szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be, akik értékelik és minősítik a munkájukat, tevékenységüket.


Tovább





Akikkel soha nem találkozunk –
A virtuális világ láthatatlan csalói

Az internet ma már az életünk része és ezt a szélhámosok is tudják. A gyanútlan felhasználókat legtöbbször online aukciók során éri kár, míg leggyorsabban a „nigériai ajánlatként” ismert átverés terjed.

A legtöbb eljárás tárgya hirdetési oldalakon feladott, ingóságok (elektronikai eszközöktől kezdve babakocsin át a traktor gumiabroncsig terjedő a termék skála) értékesítésével kapcsolatos hirdetés felhasználásával elkövetett csalás.


Tovább





Tűzgyújtási tilalom

Június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.


Tovább





Hajdúnánási gimnazisták a budapesti Kendo Európa-bajnokságon

2017. május 12–14 között a budapesti Tüskecsarnokban rendezték meg a 28. Kendo Európa-bajnokságot, amelynek házigazdája a Magyar Kendo Szövetség volt. Már a verseny megkezdése előtt történelmi pillanatnak lehettek tanúi az EB-re látogató közönség: az Európa-bajnokságok történetében először 41 ország, 537 versenyzőjével jelent meg.

Hajdúnánási vonatkoztatása is volt az eseménynek.


Tovább





Családi nap a Magyar utcán

Június 10-én egy régió programjával ünnepelte az egykori 6. Sz. Általános Iskola, majd Bocskai István Általános Iskola fennállásának 40. évfordulóját. A tanév végét a tanulói, szülői és dolgozói közösség rendszerint egy családi nappal zárta. Ezt elevenítettük fel, remélve, hogy ismét sikert fog aratni.

Hetekkel ezelőtt megkezdődött a szervezés. Igyekeztünk minél több programot átmenteni a régi időkből, de újakat is beillesztettünk.


Tovább





Határtalanul a Délvidéken

2017. június 6-án, reggel fél 7-kor indult útnak buszunk Hajdúnánásról 45 gyerekkel és 5 kísérőtanárral, hogy a Határtalanul pályázat keretében felfedezhessük Horvátország történelmi helyszíneit (a Zrínyi-család nyomdokain haladva) és természeti kincseit.

Már az utazás előtti hetekben is sok programon volt lehetőségünk részt venni, ahol részletesebben is bemutatták számunkra Horvátországot.


Tovább





Tanyasi iskolások találkozója

Napjainkban minden iskolában rendszeresek az osztálytalálkozók. Több évtizede végzett diákok jönnek össze, hogy annyi évtized után ismét találkozzanak, lássák egymást, felelevenítsék gyermek- és ifjú korukat. Ennek a szép hagyománynak az egykori tanyasi iskolások bizony már nem igazán tudnak hódolni, hiszen már a legtöbb tanyasi iskola régen elporladt, bár néhány épülete még ma is meg van.

Így van Balázstelken és hál’ Istennek még a Magitelki iskola épülete is áll, igaz már magántulajdonban van, Erdei Sándorék laknak benne.


Tovább





Készül legalább három emberöltőre

E szavakkal mutatta be Székely Csaba fafaragó mester azt a félkész állapotban lévő székely kaput, melyet Csíkszereda megyei jogú város fog ajándékozni Hajdúnánás városának, a 3200 székely menekült 1916–1918 közötti befogadásáért.

A mester műhelye Csíksomlyóban van, a Szék utcában, félúton Somlyó és Csíkszereda között. Szakrális helyen születik hát a székelyek háláját kifejező emlékjel, melyet a csíksomlyói búcsúra érkezett 18 fős hajdúnánási csoport láthatott a búcsú napjának délutánján.


Tovább





Emlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

Június 4-e közel 100 éve a magyar nemzet gyásznapja. Közismert a tény, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum hazánkat sújtotta a legjobban. Az országcsonkításnak, a nemzettestek elcsatolásának máig ható következményei vannak. 2010 óta június 4-e már Nemzeti Összetartozás Napja; a megemlékezések e kettőség jegyében zajlanak szerte a Kárpát-medencében, s mindenhol, ahol magyarok élnek.

Idén is emlékeztünk és emlékeztettünk június 4-én a trianoni békediktátum 97. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján arra a napra, amelyen a győztes nagyhatalmak szinte kivégezték a Magyar Királyságot 1920 nyarán.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84