Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük György, Debóra nevű látogatóinkat!
2024. április 24.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



A hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégium
az alábbi képzésekre fogad még diákokat: 

Szakiskola
8. osztályt végzettek számára


3 éves képzés – 9. évfolyam

Festő, mázoló és tapétázó
Női szabóSzerkezetlakatos

2+2 képzés – 9. évfolyam
Építészet szakmacsoport

Gépészet szakmacsoport


2 éves képzés - 11. évfolyam
9-10. osztályt végzettek számára

Bútorasztalos
Gépi forgácsoló
Szerkezetlakatos 
Szakképzés
Érettségizettek számára

2 éves képzés

Szociális, gyermek- és
ifjúságvédelmi ügyintéző
Gazdasági informatikus
Utazás-ügyintéző
WEB-mester


2 éves képzés
12. évfolyamot végzettek számára
Autószerelő

1 éves képzés
Autószerelő szakképzés után
Autótechnikus


Jelentkezés:
szerdánként 8 – 12 óráig Hajdúnánás, Baross utca 11. Tel.: 52/570-532

További információ:
Harangi Zsolt intézményegység vezetőtől  +36/70/337-60-13



K Ö Z L E M É N Y

Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak

  • Ha belekerült az adósságcsapdába, 
  • ha nem tudja fizetni hiteleit, 
  • ha közüzemi tartozásai miatt már végrehajtási eljárás indult Ön ellen
  • ha otthonának elvesztése reális veszélyt jelent,
  • ha vitás ügyei vannak bankkal, végrehajtóval,
  • ha jogi képviseletre van szüksége

Vegye igénybe ingyenes tanácsadásunkat az új kormányzati intézkedésekről, az Eszközkezelőről és az adósság mérséklési lehetőségekről.

Banki elszámolások szakirányú ellenőrzése.

 Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

 Információk: +36 70 253 2910
                         valsagkezeles2008@gmail.com
                         www.bankikarosultak.hu



Tisztelt Polgármester  Úr/Hölgy!

A Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatottság előmozdítása érdekében  ezúton szeretnénk településükkel/intézményükkel felvenni a kapcsolatot és álláshírdetésünket eljuttatni községükbe, hogy az ott élő aktív munkát kereső embereknek munkalehetőséget nyújtsunk.

Vállalatunk, az FAG Magyarország Ipari Kft.  (Debrecen Határ út 1/D)  Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb munkáltatója.  A Schaeffler csoport tagjaként, mint autóipari beszállító kúpgőrgős csapágyat gyárt.

2012. június-július hónapban az alábbi munkakörökben keresünk új munkaerőt:

Felsőfokú szakirányú végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkező:

  • 1 fő karbantartó mérnök
  • 1 fő minőségbiztosítási mérnök
  • 1 fő vevőszolgálati munkatárs (folyékony német nyelvtudás szükséges!)
  • 1 fő Lean specialista

 

Szakirányú középfokú végzettséggel, és szakmai tapasztalattal rendelkező

  • 1 fő műszakos raktáros
  • 2 fő villanyszerelési-karbantartó
  • 1 fő csomagolóanyag raktáros

Adatbázisunkba folyamatosan várjuk fémipari területen tapasztalattal rendelkező gépkezelő, gépbeállító munkatársak jelentkezését is.

Új munkatársainknak versenyképes jövedelmet, béren kívüli és többféle szociális juttatást (kafeteria, munkábajárás biztosítása és/vagy térítése, kedvezményes étkezési lehetőség, stb.) továbbképzési lehetőséget, kultúrált munkakörülményeket, nemzetközi környezetet nyújtunk.

Amennyiben településükön/a hivatalukban lehetőség van hírdetésünk megjelentetésére, kérem legyenek szivesek az állásajánlatainkat kifüggeszteni.

Az adott munkakörre jelentkezők szakmai önéletrajz eljuttatása után anyagukat előszűrjük, majd alkalmasság esetén behívjuk egy személyes elbeszélgetésre és egy gyárbejárási lehetőséget is biztosítunk, hogy megismerkedhessenek a leendő munkakörülményeikkel. A munkakör betöltésére szakmailag és egészségügyileg alkalmas jelöltekkel munkaszerződést kötünk.

Üdvözlettel / mit freundlichen Grüßen / best regards :

Hajzer Angelika
Toborzási és kiválasztási specialista

FAG Magyarország Ipari Kft.
H-4031, Debrecen, Határ út 1/D
Tel.: +36-52-581-740
E-mail.: angelika.hajzer@schaeffler.com
http://www.schaeffler.hu



LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KÁNIKULA IDEJÉRE

Általános tudnivalók
Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.

Étkezési tanácsok
  Kánikulában számolnunk kell azzal, hogy az izzadsággal és párolgással leadott folyadékveszteség jelentősen megnő. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fokozott folyadékveszteség mellett fokozott só veszteség is jelentkezik. Verejtékezéssel átlagosan 0,15-0,20 %-os sótartalom veszteséggel számolhatunk.
  Ebben az esetben jelentős szerepet töltenek be a megfelelő ásványi anyag tartalommal rendelkező folyadékok, hiszen nemcsak a nátriumtartalmat kell pótolni, hanem a káliumot, magnéziumot és a kalciumot is.
  Ne fogyasszon olyan innivalót, amely sok cukrot, koffeint vagy alkoholt tartalmaz – ezek fokozzák a szomjúságérzetet, még több folyadékot vonnak el a szervezettől!
  Étrendünk legyen pároláson alapuló, zöldségfélékben és gyümölcsökben gazdag (kerüljük el a „magyarosan” fűszeres nehéz húsételeket!).

Öltözködési tanácsok


Tovább





Rendkívüli időjárás okozta veszélyeztetettség

Az időjárási események önmagukban és egyre gyakrabban azok halmozódása a globális klímaváltozás következtében sokszor vezet természeti katasztrófákhoz, mint például a hosszantartó esőzések árvizekhez, a szélvihar következtében fák kidőlése a közlekedés megbénulásához és energia ellátás problémájához, továbbá a tartósan aszályos időszakok az erdőtüzekhez, mezőgazdasági károkhoz. A szél önmagában is lehet katasztrófa előidézője.

A szélsőséges időjárás megnyilvánulásának egyes jellemző módjai tavasszal és nyáron:

  • Szélvihar: hatása megsokszorozódhat, ha heves esőzéssel, havazással vagy jégveréssel társul. A biztonságunkra veszélyt jelentő légmozgásokról mintegy 90-100 km/h szélsebességről beszélhetünk.
  • Felhőszakadás: ha szélviharral vagy a tavaszi hóolvadás időszakában fordul elő, akkor az okozott kár is jelentősebb.
  • Aszály: a talaj tartós szárazsága, fő veszély, hogy a talaj megművelése lehetetlenné válik.
  • Villámjelenségek: a természet törekvése a föld és a légkör töltés különbségének kiegyenlítésére. Gyújtóforrás lehet, elektromos hálózatban fennakadások képződhetnek, élő szervezetben károsodást okozhat.

Meteorológiai riasztási fokozatok:


Tovább





Felhívás!

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Bűnmegelőzési Tanácsa, és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, Bűnmegelőzési Osztálya 2012. május 29-31.-e közötti időben a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ nagy előcsarnokában

„Tegyünk közösen biztonságunkért”

címmel kiállítást és lakossági tájékoztatást tart.

A megnyitóra, és a lakossági tájékoztatóra május 29-én 14 órai kezdettel kerül sor. A fórumon a rendőrség szakemberei tájékoztatást adnak az egyes vagyon elleni bűncselekmények jellemzőiről és azok megelőzésének lehetőségeiről. Felhívják a figyelmet a trükkös lopások, a betöréses lopások és a rablások elkövetési módszereire, továbbá tanácsokkal látják el a résztvevőket, hogyan tehetik biztonságosabbá lakásaikat. Több olyan eszközt, zárakat, lakatokat, riasztó berendezést is bemutatnak, melyek használatával sokat tehetnek lakásaik ingatlanjaik védelme érdekében.

A tárlat ezt követően május 31-ig megtekinthető.

Minden érdeklődőt várunk!

A szervezők.



T á j é k o z t a t ó
a civil szervezeteket érintő jogszabályról

Az Országgyűlés 2011 decemberében fogadta el a civil szervezeteket érintő alábbi jogszabályokat:

  • 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról (a továbbiakban: Ectv.),
  • 2011. évi CLXXXI. törvény a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról.

A fenti jogszabályok néhány §-tól eltekintve, 2012. január 1-jén léptek hatályba. Az Ectv. 75 § (1) bekezdése arról rendelkezik, hogy 2012. január 1. napját követően csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely a 30. § szerint letétbe helyezte beszámolóját.


Tovább





Az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatai

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet 3.pont 4.§ értelmében „tilos a légszennyezés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést okoz”.
Ebbe tevékenységi körbe tartozik az illegális hulladékégetés is.

Manapság nagyon sokan a takarékosság jegyében visszaállították a régi kályháikat, és fűtenek szénnel, fával és egyéb tüzelésre alkalmasnak vélt anyagokkal. A tendencia kissé visszafelé fordítja az időt, elfelejtve, hogy ezen anyagok égetésekor keletkező füst igen nagymértékben egészségkárosító lehet. Manapság szinte áttekinthetetlenül sokféle műanyagot használunk. Műanyag van a ruháinkban, a bútorainkban, a műszaki cikkeinkben, műanyaggal festjük, tapétázzuk falainkat, és műanyaggal csomagolunk. A fahulladékok nagy része különböző gyanta és lakk maradványok mellett faanyagvédő anyagokat – biocidokat – is tartalmazhat, amelyekből a nem tökéletes égés során szintén egészségkárosító anyagok szabadulnak fel. A műanyag zacskók, eldobható műanyag palackok képezik a háztartási hulladék legnagyobb részét. Az előállításukhoz sok energia és nyersanyag szükséges, hogy azután körülbelül 20 percig használjuk őket, majd rögvest a szemétbe dobjuk. A műanyagok hosszú idő alatt bomlanak le a természetben. Ha elégetjük őket, szennyezik a környezetet, és károsíthatják az egészségünket, rákkeltő, bőr- és szemirritációt okozó, a légző- és immunrendszert, és a vérképző szerveket súlyosan károsító vegyületetek szabadulnak fel.
A hulladékok égetésekor egyrészt számolhatunk az anyagi összetételből eredő káros anyag kibocsátással, másrészt azonban figyelembe kell venni a relatíve alacsony égetési hőmérsékletnél keletkező illetve felszabaduló káros melléktermékek jelenlétét is.
A háztartásokban illetve udvaron nyílt térben leggyakrabban elégetett anyagok a következők:

  • műanyag italcsomagolás és egyéb műanyaghulladék
  • textilipari hulladékok
  • import bálás használt ruha (ezt segélyezési céllal gyakran kapják meg szegény családok);
  • műgyantát, műanyagot, festéket tartalmazó farostlemez, rétegelt lemez, bútor és nyílászáró
  • gumiabroncs
  • kábelek
  • kerti hulladékok
  • papír hulladékok

Tovább





TÁJÉKOZTATÓ
a családtámogatási ellátások folyósításáról szóló hatósági bizonyítvány iránti kérelem
telefonon történő előterjesztéséről

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a

Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság
a családtámogatási ellátásokra vonatkozó igazolás (hatósági bizonyítvány) iránti kérelmek

telefonon történő előterjesztésének lehetőségét kínálja ügyfelei számára1 ezzel a szolgáltatással is hozzájárulva a Magyar Állam ügyfélbarát közigazgatási rendszerének kiépítéséhez.

A telefonon előterjesztett kérelem fogadásával kapcsolatos információk:

  • Telefonálás előtt kérjük, szíveskedjen előkészíteni a társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó hatósági igazolványát, vagy valamely TAJ-számát tartalmazó iratát!
  • Ezt követően szíveskedjen az (52) 516-328-as telefonszámot hívni (a telefonszám tartós foglaltsága esetén javasoljuk, hogy a késő délutáni órákban ismételje meg hívását)!
  • Munkatársunk bejelentkezése után röviden közölje, milyen ellátásról kíván igazolást (hatósági bizonyítványt) kérni (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás)!
  • Munkatársunk kérésére szíveskedjen bemondani a hatósági igazolványán szereplő TAJ-számát!
  • Következő lépésként személyes adatainak (név, születési idő, anyja neve) és lakcímének egyeztetése történik, mely adatokat munkatársunk kérdésére közölni szükséges.

Tovább





TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK
A NYOLCADIKOS DIÁKOK RÉSZÉRE

A Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégiumba
a 2012/2013-as tanévre az alábbi képzésekre várunk még jelentkezőket:

- gimnázium

  • 12 kód: 4 évfolyamos, emelt szintű oktatás német nyelvből – 3 fő.

- szakközépiskola

  • 21 kód: 4 évfolyamos, informatika szakmacsoportos alapozó oktatás – 9 fő,
  • 22 kód: 4 évfolyamos, gépészet szakmacsoportos alapozó oktatás  - 16 fő,
  • 23 kód: 4 évfolyamos, közgazdaság szakmacsoportos alapozó oktatás – 6 fő,
  • 24 kód: 4 évfolyamos, szociális szolgáltatások szakmacsoportos alapozó oktatás - 3 fő,
  • 25 kód: 4 évfolyamos, vendéglátás – idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás – 6 fő.

- szakiskola

  • 31. kód: „előrehozott” szakképzés, festő, díszítő, mázoló és tapétázó – 1 fő,
  • 36 kód: „előrehozott” szakképzés, szerkezetlakatos – 8 fő,
  • 38 kód: „előrehozott” szakképzés, bútorasztalos – 10 fő,
  • 40 kód: „előrehozott” szakképzés, női szabó – 6 fő,
  • 51. kód: építészet szakmacsoportos alapozó oktatás – 4 fő,
  • 53. kód: gépészet szakmacsoportos alapozó oktatás – 7 fő,
  • 54. kód: vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás – 2 fő.

Az érdeklődők 2012. május 11-ig személyesen vagy telefonon (52/570-694) jelentkezhetnek a Hajdúnánás, Bocskai utca 29. szám alatti intézmény titkárságán.


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84