Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Zita, Mariann nevű látogatóinkat!
2024. április 27.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a Bocskai Filmszínházban 2014. december 15-én. Azokat ünnepeltük, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, segítenek az időseken, rászorulókon.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünnepeljük világszerte a Szociális Munka Napját. Hazánkban is, ahol az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel.


Tovább





A hajdúszabadság születését ünnepelte Hajdúnánás

Bocskai István fejedelem 1605. december 12-én Korponán kiadott kiváltságlevelével Nánást hajdútelepüléssé tette. A hajdúszabadság születésnapján a hagyományos város napi ünnepségen emlékeztünk a 409 évvel ezelőtti napra. E jeles eseményen Bocskai fejedelem szobrának megkoszorúzását követően az ünnepi képviselő- testületi ülésen a Polgármesteri Elismerő Címek és a  városi kitüntető díjak átadására is sor került.

A város napi ünnepség december 12-én, délután a hajdúnánási Bocskai István szobor fából készült másának ünnepélyes átadásával vette kezdetét a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal emeleti aulájában, melyet Varga László a szobor készítője adományozott városunknak.


Tovább





Kisbuszt kapott a Fehér Bot Alapítvány

Reanult Master típusú, 16 személyes mikrobuszt vehetett át a Fehér Bot Alapítvány a Hajdúnánás Városi Önkormányzattól üzemeltetésre, melynek köszönhetően a sajátos nevelési igényű gyermekek biztonságosabb szállítására nyílik lehetőség. A járművet ünnepélyes keretek között december 5-én adta át az alapítványnak Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere Dr. Szabó Miklósnak az alapítvány elnökének.

Szólláth Tibor polgármester a sajtótájékoztató keretében elmondta: több szülő jelezte az elmúlt hónapokban, hogy szeretné, ha az ő gyermeke is be tudna kapcsolódni a szállítási szolgáltatásba.


Tovább





Dr. Tiba István
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

4060 Balmazújváros

Batthyány utca 4. sz.                                                            

E-mail: istvan.tiba@fidesz.hu



Tisztelt Hajdúnánási Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2014. december 17-én (szerdán) a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti kis tanácstermében 13 órától 14 óráig országgyűlési képviselői fogadóórát tartok.

Minden érdeklődőt szeretettel várok, kérem, forduljanak hozzám bizalommal!

Balmazújváros, 2014. december 2.

Üdvözlettel:

 

                                                           Dr. Tiba István
                                                        országgyűlési képviselő



Országos szakmai konferencia Hajdúnánáson

Újratervezés – 2015 címmel Hajdúnánás Városi Önkormányzat és az EMKA Tanácsadó Kft. közös szervezésében országos városmarketing konferencia zajlott Hajdúnánáson.

A konferencia apropója az volt, hogy 2014-2020 között újabb pályázati források állnak az önkormányzatok rendelkezésére, amelynek felhasználása jelentősen meghatározhatja egy település vezetésének politikai tőkéjét, politikai népszerűségét.


Tovább





Nagyanyó meséi

Az immár hagyományosnak mondható „Nagyanyó meséi” című mese délelőttre várták az óvodásokat városunk képviselő tagjai a városnapi rendezvénysorozat keretében, melyre idén december 10-én került sor az Alkotóházban.

A „Nagyanyó meséi” elnevezésű délelőttöt a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ több éve szervezi a városnapi programok keretében.


Tovább





2014.12.05.

Sajtóközlemény            

53.876.931 Forintból VALÓSULT MEG Hajdúnánáson a Városi Rendelőintézet energiaellátásának fejlesztése napelemes rendszer kiépítésével

A Városi Rendelőintézet és Ápolási Intézet Hajdúnánás, Kossuth utca 10. szám alatti ingatlanán megtörtént az épület energiaellátásának fejlesztése, amelynek során az épület tetőszerkezetén 200 db napelem került elhelyezésre, amelyek a közintézmény villamos energia ellátásának nagy részét biztosítják.


Tovább





Nánási Advent

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a karácsony előtti első adventi gyertya meggyújtása és a város karácsonyfájának feldíszítése városunk főterén november 30-án.

Advent az eljövetel, a várakozás és reménykedés ideje, a Karácsonyra való előkészület időszaka. A négy gyertya a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálja. Ezen kívül a gyertya a szentháromságot is jelképezi: a teste a testet, a kanóca a szellemet, míg a lángja a lelket.


Tovább





III. Hajdúnánási Pedagógiai Napok

Szakmai programokon, előadásokon vehettek részt városunk, illetve a környező települések pedagógusai november 26-28. között. A III. Hajdúnánási Pedagógiai Napok keretében több oktatási intézmény szakmai előadásokat, konzultációkat és bemutató foglalkozásokat tartott, melynek központi témái a tehetséggondozás, konfliktuskezelés, tanfelügyeleti és a minősítési rendszer volt.

A szakmai rendezvénysorozat nyitó rendezvényérére november 24-én került sor a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében, ahol Éles Béláné, a KLIK Hajdúnánási Tankerületének igazgatója köszöntötte a pedagógusokat.


Tovább





Hajdúnánáson is elindult a diplomamentő program

Nyilvános képzésindítást tartott november 28-án a „Diplomamentő” program keretében az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. városunkban.

Hazánkban évente több ezer diploma marad a felsőoktatási intézményekben, mert sok végzett hallgató a képzési időn belül nem szerzi meg a követelményekhez szükséges nyelvvizsgát. A Diplomamentő Program célja, hogy a diplomások megtanulhassák a nyelvet, és kevesebb legyen, aki tanulmányai végén nem veheti át az oklevelet.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84