Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Bernadett nevű látogatóinkat!
2019. február 18.
Dokumentumok

pdf icon 2012-07-02

 

 

 

 

 


Nemzetek és generációk együtt – testvérvárosi találkozó Hajdúnánáson

2012. július 25-29. között kerül sor Hajdúnánáson az Európa a polgárokért program keretében megrendezésre kerülő Nemzetek és generációk együtt című testvérvárosi találkozóra. Az uniós támogatással megvalósuló esemény az Aktív öregedés évére fókuszálva lehetőséget teremt arra, hogy testvérvárosi kapcsolatainkat elmélyítsük és erősítsük a nemzetek és nemzedékek közötti szolidaritást.

Az öt napos rendezvény 200 résztvevővel valósul meg, összesen 120 vendég érkezik Pöstyénből, Ustronból és Érmihályfalvából, valamint 80 helyi lakos aktív közreműködője a találkozónak.

Programjainkban kiemelt figyelmet kap az idősödő korosztály, tekintettel arra, hogy az idősek gazdag, és társadalmi szinten is feltétlenül hasznosítandó élettapasztalattal rendelkeznek, ezért hozzá kell segíteni őket az aktív társadalmi szerepvállaláshoz.


A rendezvény főbb elemei a következők:

2012. július 25. szerda: regisztráció, a rendezvény ünnepélyes megnyitója a Hajdúnánási Gyógyfürdőben

2012. július 26. csütörtök: a testvérvárosi csoportok egész napos kirándulása Tokajba

2012. július 27. péntek: „Helyünk és szerepünk az Unióban” interaktív előadás, hogyan nézzünk szembe a folyamatosan öregedő társadalom okozta kihívásokkal – jó gyakorlatok átadása; Kulturális és nyelvi sokszínűségünk – versek, dalok a találkozó résztvevőinek előadásában; Délután: szórakoztató programok a Köztársaság téren, (szépségverseny, táncos produkciók stb.)

2012. július 28. szombat: Hagyományok Európában: régi mesterségek, a testvérvárosok kézműves kiállítása, szabadtéri főzés, szórakoztató programok a Martinek lovasudvaron)

2012. július 29. vasárnap: Ünnepélyes záró rendezvény, az események értékelése, tapasztalatok, jövőbeni tervek ismertetése

Az előadások és a város különböző helyszínein megrendezésre kerülő programjaink nyilvánosak, a téma jelentőségére való tekintettel feltétlenül számítunk a lakosság minél szélesebb körének részvételére. Bízunk benne, hogy programjainkkal elősegítjük a testvérvárosaink közötti személyes kapcsolat kialakítását, és a közös kulturális tevékenységek hozzájárulnak a kultúrák közötti párbeszéd elmélyítéséhez, valamint a generációk közötti tolerancia növeléséhez.


Beszámoló a sikeres programról


vissza