Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Ervin nevű látogatóinkat!
2024. április 26.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Nagy legenda a Hódos Imre Kupán – Interjú Jónyer Istvánnal

A többszörös Világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező Jónyer István a Hódos Kupa versenyek után még sokáig beszélgetett a helyi sportolókkal, sportvezetőkkel, és a világhírű ping-pong legenda szívesen nyilatkozott Nagy Ágnes munkatársunknak is.


Tovább





Május 1. – Jónyer kifli – Hódos Imre kupa – bogrács gulyás

Hogy mi köti össze a címben szereplő szavakat? A cikk végére kiderül.

A Hódos Imre SE asztalitenisz szakosztályának 4 évvel ezelőtti megalakulása során megfogalmazott célkitűzései a tervszerű építkezés lépéseinek betartásával és kitartó sportszakmai munkájának köszönhetően Hajdúnánáson van jelene és lesz jövője az asztalitenisz sportágnak.


Tovább





Komplex Tanulmányi Verseny

Április 4.-én iskolánkban került megrendezésre a sajátos nevelési igényű tanulók Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulója. Az EMMI finanszírozású, és az Oktatási Hivatal által felügyelt nagyszabású rendezvény szervezésére, és lebonyolítására az utóbbi években először kértek fel hajdúnánási iskolát. Tagozatunk előtt kettős feladat állt, hiszen a versenyszervezés felelősségteljes terhe mellett tanulóink felkészítéséről sem feledkezhettünk meg.


Tovább





Versünnep Nagyszalontán

Ez év április 22-én több településről keltek útra gyerekek és felnőttek azzal a közös céllal, hogy együtt emlékezzenek Arany János szülővárosában a nagy költő életére, verseire. Olyan verseket tanultak meg és szavaltak el közösen, melyek a költő legismertebb, legkedveltebb verseihez tartoznak, hogy együtt éljék át a költő üzenetét, szülővárosa egyes állomásainál.

Azok a települések vettek részt ezen az eseményen, akik 2011. óta együtt teljesítenek szolgálatot a partiumi magyarság tanításáért, magyar identitásuk megőrzéséért – így Hajdúnánás, mint „anyaváros”, valamint a partiumi Poklostelek, Jankafalva, Bihardiószeg, Nagyvárad és Nagyszántó településeinek küldöttsége - lelkipásztorok, gyerekek, pedagógusok, szülők.


Tovább





Majális városunkban

Május hónap beköszöntére, a tavasz megérésére, a munka ünnepére vidám ünnepségekkel, a néphagyományok élővé varázslásával emlékeznek évről évre városunkban is. Már az ünnepet megelőző este szerenáddal és májusfa állítással készültek a nóta- és tánckedvelő egyesületek. Május 1-jén délután pedig színes műsorok várták a Köztársaság térre kilátogatókat.

Május elseje jeles nap a néphagyományban. A májusfa (májfa, hajnalfa, jakabfa vagy más néven jakabág) állításának ünnepe, ma is élő néphagyomány.


Tovább





Négykezes

Különös tárlat nyílt május 10-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ Galériájában: az ustroni Andrzej Piechocki, és a hajdúnánási Patai István festőművészek közös kiállítása, akik nemcsak ismerik egymást, hanem jó barátok, és több közös alkotásuk is látható a tárlaton.

A megjelent vendégeket Szólláth Zoltán művelődésszervező köszöntötte, majd Csiszár Milán, a Kőrösi Református Gimnázium növendéke Beethoven Holdfényszonáta című darabjából adott elő részleteket.


Tovább





A tőzsdei világ rejtelmei

Óriási örömömre szolgált, hogy iskolánk, a Kőrösi gimnázium idén bekapcsolódott a Pénziránytű Alapítvány Pénz7 programjába. Egy héten keresztül történelemóráink keretében pénzügyi ismereteinket szélesítő, gyakorlatorientált oktatásban vehettünk részt. A program megkoronázásaként indították el a Részvényfutam című tőzsdejátékot.

A négy héten át tartó versenyen kétmillió forint virtuális kezdőtőkével a Budapesti Értéktőzsde valós részvényárfolyamának változásait követő felületen kereskedhettünk.


Tovább





Szakmák éjszakája a Csihában

A Szakmák éjszakája országos program II. alkalommal került megrendezésre. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző tagintézménye is megnyitotta kapuit április 21-én pénteken Hajdúnánáson. Ez egy olyan rendezvény, ahol betekintést nyerhetünk a különböző szakmák és mesterségek műhelytitkaiba. Lehetőség adódott minden általános- és középiskolás érdeklődő diák számára, hogy közelebbről megismerjék városunk szakirányú képzését.


Tovább





Pásztorünnep

Idén április 29-én, szombaton került megrendezésre a Kihajtási ünnepség és Pásztorétel főzőverseny a Kendereskertben a Nánás Pro Cultura szervezésében. A hagyományőrző program egész napra kínált látnivalót és szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Régi-régi pásztorhagyomány felélesztését tűzte ki célul néhány éve Hajdúnánás, amikor tavasz kezdetén, Szent György nap tájékán, a nagyjószág – szarvasmarha, ló – kiverésének, legelőre való kihajtásának alkalmából kihajtási ünnepséget szervez.


Tovább





I. Tiszántúli Nyugdíjas Kórusok Találkozója

Az Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület 8 alkalommal rendezte már meg a megyei szintű nyugdíjas kórustalálkozót. A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjasok Szövetségével egyeztetve nemrég úgy döntöttek, kibővítik ezt a nagy sikerű rendezvényt, így az idén már több város kórusa is elfogadta a meghívást.

Április 25-én 20 csoport részvételével közel 400-an szerepeltek a városi Kéky Lajos Művelődési Központ színpadán, ahová 10 perces műsorokkal lehetett jelentkezni.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84