Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Auguszta nevű látogatóinkat!
2024. március 29.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Új kiállítás a Galériában

Újabb kiállítás megnyitójára került sor június elsején a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ galériájában.

A rendezvény egyik részében a Népi Iparművész Bakó Barnabásné kukoricacsuhéból fonott babáit és más tárgyait tekinthették meg az érdeklődők.


Tovább





Hajdúnánáson folytatódott a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára május 30-31-én szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdőben került sor. 

A versenyen, amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója is volt hűsítőként minden játékos mindkét nap egy-egy traubisodát kapott, majd indulhatott a játék.


Tovább





Megemlékezés a magyar hősök emléknapján

Egy 1917-es törvény írja elő, hogy „nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni” s méltó módon kell megörökíteni a hősök nevét. Néhány évvel később 1924-ben már a Hősök emlékünnepéről rendelkezett a törvény, amelyben megfogalmazták, hogy május utolsó vasárnapján megemlékezéseket kell tartani országszerte. Ebből az alkalomból rendeztek emlékünnepséget május 31-én, délelőtt Hajdúnánáson, a Hősök Emlékművénél.

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Hajdúnánáson is koszorúkat helyeztek el a Hősök Emlékművénél a nemzeti hőseink előtt tisztelegvén.


Tovább





A Bodzavirág és életmódfesztiválon is bemutatkoztak a Nánási Portékások

Egészségünkkel kapcsolatos előadások, termékbemutatók, vásárok, ingyenes állapotfelmérések – ilyen és ehhez hasonló színes programokkal várták az érdeklődőket a Bodzavirág és életmódfesztiválra, melyet a művelődési központ előterében rendeztek meg május 16-án, Hajdúböszörményben, ahol a Nánási Portéka termelői idén második alkalommal kínálták termékeiket.

A több mint tíz éves múltra vissza tekintő rendezvényen alternatív gyógymódokról, stresszoldásról, kezeléséről és gyógynövényekről tartottak szakemberek előadásokat, s adtak tanácsokat az érdeklődőknek.


Tovább





Térségi Idősügyi Konferencia - Elismerést vehetett át Dr. Jakab Mátyás gyermekgyógyász

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Hajdúböszörmény Város Idősügyi Tanácsa a Térségi Idősügyi Konferenciát május 21-én, a Városházán. A rendezvény fő témája az egészségvédelem volt.

A konferenciát Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében beszélt az Idősek Hónapja rendezvénysorozatról, annak közösségformáló szerepéről, valamint arról, öröm számára, hogy megyénkben az idősek aktívan vesznek részt az egészségvédelmi szűréseken, előadásokon.


Tovább





Hajdúnánáson várják  strandröpiseket

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség immár harmadik alkalommal rendezi meg a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A versenyen ismét női, férfi (szombatonként) és vegyes párosok (vasárnaponként) vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül.

A második fordulót – amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója – a sportág szempontjából a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdőben rendezik meg május 30-án és 31-én. 


Tovább





Előnevelt csirkét kaptak a Szociális Földprogramban résztvevő családok

A Szociális Földprogram iránt városunkban évről évre nagy az érdeklődés. A 2011-ben indult Szociális Földprogram fenntartásához pályázati forrásokon túl a Hajdúnánás Városi Önkormányzat képviselő-testülete saját költségvetésén belül különít el anyagi fedezetet.

A Szociális Földprogram „Önellátási célú állattartás – baromfitartás” alprogramjának keretein belül a Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2012-es esztendőtől kezdve biztosít előnevelt csirkét a programban résztvevő családok számára.


Tovább





„Én is jó vagyok”

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-ben pályázati programot hirdetett meg a fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak támogatására.

Erre a programra pályázott a Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon által 1996-ban létrehozott „A Hajdúnánási Pszichiátriai és Értelmi Fogyatékosok Otthona  Lakóiért” Alapítvány. A FOF2014/77 kódszámú, „Velünk teljes a világ” című pályázat integrált és egyenlő esélyű hozzáférést biztosító kulturális, művészeti, szabadidős és sportprogramok megrendezését vállalta fel. Az alapítvány 2. 450. 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázat megvalósítására.


Tovább





Makláry Lajosra emlékeztünk

A Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idén május 20-án ünnepélyes keretek között a tantestület és a tanulóifjúság közösen emlékezett meg Makláry Lajos karnagy úrról az Iskola utcai tagintézmény tornatermében.

Megújult környezetben, de változatlan céllal tisztelegtek a 125 éve született Makláry Lajos emléke előtt. Az 1922-ben a város karnagyává választott kántor tanító, zenepedagógus mind a mai napig meghatározó zenei életet adott az intézménynek, s városunknak egyaránt. Az ő munkássága előtt hajtottak fejet május 20-án szerda délután.


Tovább





Két éves a Nánási Portéka

Második születésnapját ünnepelte városunk első márkája, a Nánási Portéka. Ebből az alkalomból a hajdúnánási Termelői Piacon termékbemutatókkal és kóstoltatással várták a piacra látogatókat május 9-én, szombat délelőtt.

Több mint két esztendeje 2013. május 4-én nyitotta meg kapuit a Nánási Portéka, a helyi termelők piaca, amely azzal a nem titkolt szándékkal nyílt meg, hogy lehetőséget kapjanak városunk helyi termelői az általuk megtermelt áruk közvetlenül a fogyasztókhoz történő eljuttatására. Az elmúlt évek folyamatos fejlődése mellett nemcsak a védjegyhasználók köre, de a portékák kínálata is tovább bővült. 


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84