Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lukács nevű látogatóinkat!
2019. október 18.
Hírek >> Sport >> Hajdúnánás Sportklub

pdf icon
Megosztás:

Hajdúnánás Sportklub

NBI/B-s női kézilabda csapatának bemutatkozása

 

 

A Hajdúnánás Sport Klub női kézilabda csapata 1992-ben alakult, Hajdúnánás város és környéke gazdag sportéletének fontos közösségteremtő szervezete, a sport kiemelkedő helyi bázisa. A felnőtt csapatunk már 13. szezonban az NBI/B-ben játszik, mely időszak alatt értünk már el II. helyezést, az elmúlt 5 éves távlatot tekintve pedig minden esztendőben sikerült a legjobb 6 közé kerülnünk.

Több éves perióduson keresztül szoros kapcsolatot ápoltunk a Debreceni Vasutas Sport Clubbal (DVSC). A népszerű cívisvárosi egyesület számos játékosa számára nyújtott játéklehetőséget a hajdúnánási klub. Ez az alternatíva kölcsönös előnyt teremtett mind a debreceni, mind a kisvárosi társulat számára. Míg mi fejlődési lehetőséget kínáltunk partnereinknek, addig ők olyan nagyszerű kézilabdázókkal erősítették egykori csapatunkat, mint Orbán Annamária, Madai Petra, Sopronyi Anett, vagy épp Soós Viktória.

Az elmúlt időszakban azonban változott csapatunk szemlélete, mára elértük, hogy az utánpótlásból kinevelt játékosok alkossák a felnőtt csapat bázisát. Kizárólag amatőr sportolók teszik ki a csapat keretet, ahol a játékosállomány több mint a fele sajátnevelésű játékos. Az utóbbi időben tehát komoly utánpótlás-nevelés alapjait sikerült leraknunk. A csapat jó korösszetételűnek mondható, sok a fiatal játékos, komoly potenciál vélhető fel bennük. Juniorjaink a 2010/2011-es, 2012/2013-as valamint a tavalyi 2014/2015-ös idényt is bajnokként zárták.

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk kisvárosunk oktatási intézményeivel, mivel edzőink egyben pedagógusok is, így a kapcsolattartás, információáramlás az iskolákkal tökéletesnek mondható. Úgy gondoljuk, hogy az utánpótlásunk már felveszi a versenyt a felettünk szereplő nagy csapatokkal. Jelenleg a felnőtt csapatnál kell előre lépni, de mindezt úgy szeretnénk megtenni, hogy közben lehetőségeinkhez mérten minél több saját nevelésű játékos szerepeljen a keretben. A környező településekről a tehetségesebb játékosokat már beiskolázzuk a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző- Iskola és Kollégiumba. Nemzetközi kapcsolatokat ápolunk Ungvár, Nagybánya, Mihalovce, valamint Marosvásárhely I., II. osztályú csapataival, akikkel rendszeresen tornákat bonyolítunk le, alkalmanként edzőmérkőzéseknek adunk teret.

Felnőtt csapat

2013/2014-es bajnokságban a felnőtt csapatunk a 8., 2014/2015-ös bajnoki idényt 6. helyen zárta a csapat.

Jelenleg a 2015/2016-os bajnokságban 4 fordulót követően 3 győzelemmel és 1 vereséggel a 4. helyen állunk. Az idei évre a csapattal szembeni elvárásunk az 1.-6. hely megszerzése.

Az idei évben talán az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetünk a fiatal tehetséges játékosaink felnőtt mezőnybe való beépítésére, hiszen a 22 nevezett játékosból 15 junior vagy serdülőkorú.

 

 

 

Junior csapatunk

 

A 2012/13-as NBI/B-s junior bajnokságban arany érmet szereztünk, megelőzve a Debrecen és a Szent István csapatait. Ebben a bajnoki évben 2 nemzetközi kupán is diadalmaskodtunk, a szlovákiai Michalovcén és a hazai rendezésű Eissman kupán, ahol a Győri AUDI ETO KC csapatát is legyőztük.

A 2013/14-es bajnoki évben a kiöregedett junior játékosok kiesése miatt új csapat építésébe kezdtünk. Ennek eredményeként végül az előkelő 3. helyen végeztünk a számunkra kiírt bajnokságban.

A csapatépítés olyan jól sikerült, hogy a következő bajnokság küzdelmei során (2014/15) újra aranyat akasztottak a nyakunkba. Ez a szép eredmény méltó lezárása volt az elmúlt 6 évnek, ahol 3 arany és 3 bronzérmet szereztünk. Elmondhatjuk, hogy az NBI/B legeredményesebb junior csapatait sikerült kinevelni, nagy részét hajdúnánási gyerekekből. Ezt az utat próbáljuk az idei bajnoki évben is követni, de nem lesz könnyű dolgunk, mivel a riválisaink nem gyengültek, tőlünk viszont megint sok játékos öregedett ki, akik pótlása nem lesz egyszerű feladat.

 

U13 - 2003/2004-ben született lányok

2011-12-es bajnokság - U8 szivacskézilabda

Megyei Döntő I. hely

Régió Döntő I. hely

Országos Elődöntő II. hely

2012 .06. Veszprém, Országos Döntő VI. hely

 

2012-13-as bajnokság - U9 szivacs kézilabda

Megyei Döntő I. hely

Régió Döntő II. hely

Országos Elődöntő VI. hely

I. Vadkeleti Aprófogú Kézilabda Torna 2013. 08., III.hely

 

2013-14-es bajnokság - U10

Régió bajnoka I. hely

II. Vadkeleti Aprófogú Kézilabda Torna 2014. 08., I. hely

2014-15-ös bajnokság

Főnix kupa 2015. 01. III. hely

Régió Döntő II. hely

Országos Elődöntő II. hely

2015. 06. Veszprém, Országos Döntő VI. hely

 

 

U10 - 2005/2006-ban született lányok

A lányokkal a tavalyi évben a Kisiskolás Bajnokságban játszottuk a mérkőzéseket. Tizenhárom mérkőzésből tizenkétszer sikerült győznünk, egyszer vereséget szenvedtünk, így a bajnokság végén az előkelő harmadik helyen végeztünk. Összesen 182 gólt lőttünk és 92 gólt kaptunk. Itt még szivacslabdával, kisebb pályán, kisebb kapura lőttük a góljainkat. Ez évtől, már hasonlón a nagyokhoz, mi is bőrlabdával, szabvány kapura és szabvány méretű kézilabdapályán labdázunk, amit roppant élveznek a lányok.

 

 

 

 

A Hajdúnánás Sportklub NBI/B-s felnőtt csapatában 22 játékos van nevezve. Ebből 15 játékosunk junior vagy serdülőkorú. Ez a szám jól tükrözi klubunk az irányú elkötelezettségét, hogy prioritást élvez nálunk a saját nevelésű játékosok mihamarabbi beépítése a felnőtt mezőnybe. A legtöbb utánpótlás korú gyerekünk egyszerre több korosztályban is versenyezni fog ebben évben is, mert úgy gondoljunk, hogy a lehető legtöbb mérkőzésre van szükségük annak érdekében, hogy a fejlődésük megfelelő legyen. Versenyeznek a saját, illetve idősebb korosztályokban is, ezzel tapasztalatokat szereznek, fejlődnek még akkor is, ha idősebbek ellen játsszák a mérkőzéseiket.

 

Jelenleg 154 igazolt játékosunk van. Ez a létszám biztosan nőni fog a közeljövőben, hisz klubunk a környékbeli fiatal tehetségeknek is lehetőséget kíván biztosítani. Ennek érdekében megállapodást kötöttünk Görbeháza, Újtikos és Tiszaújváros Általános Iskoláival. Ezekben az Intézményekben heti 2-3 alkalommal fogunk edzéseket tartani. Az ottani gyerekeket U7, U8 és U9-es korosztályokban kívánjuk versenyeztetni.

A Hajdúnánási gyerekek számára már évek óta biztosítunk a kézilabdázáshoz szükséges szinte minden felszerelést. A klubunkhoz csatlakozott Intézményekben versenyző gyerekek számára is szükségessé válnak az edzéshez és mérkőzésekhez elengedhetetlen eszközök biztosítása. Az előzetes felmérések alapján a három Iskolában mintegy 90-100 gyerek jelentkezett kézilabdázni. Ezeknek a gyerekeknek szintén labdákat, mezeket, melegítőket, cipőket illetve, az edzések megfelelő minőségű tartásához bójákat, zsámolyokat, mediciin labdákat stb. kell rendelkezésükre bocsájtanunk.