Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Auguszta nevű látogatóinkat!
2024. március 29.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Előnevelt csirkéket kaptak
a Szociális Földprogram résztvevői

Újabb állomásához érkezett a Szociális Földprogram Hajdúnánáson, melynek keretében a szakemberek összesen 420 darab előnevelt csirkét és közel 1800 kg csirketápot osztottak ki az érintett családoknak.

Múlt év júniusában sikeres pályázatot nyújtott be Hajdúnánás Városi Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett szociális földprogramok támogatására kiírt felhívásra „Szociális Földprogram megvalósítása Hajdúnánáson” címmel.


Tovább





Bűnmegelőzési tanácsadás időseknek

Hajdúnánás Város Önkormányzata és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság 2014. április 11-én délután tartott képzést a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ TIT termében a nyugdíjas klubok vezetőinek és tagjainak. Az előadás célja, hogy megelőzzék az időskorúak áldozattá válását.

A bűnmegelőzési tanácsadást Dr. Vincze István, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság kapitányságvezetője nyitotta meg, aki az érdeklődők köszöntése mellett elmondta, hogy továbbra is az időskorúak számítanak a legveszélyeztetettebb korosztálynak a vagyon elleni bűncselekményeket tekintve.


Tovább





Birtokba vették az új eszközöket a Napsugár Óvodában

Az „Óvodafejlesztés Hajdúnánáson” című TÁMOP-os pályázat sajtótájékoztatójára 2014. április 11-én került sor a Hajdúnánási Napsugár Óvodában.

A projekt keretében Hajdúnánás Város Önkormányzata „Óvodafejlesztés Hajdúnánáson” elnevezésű pályázati konstrukcióban közel 95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a múlt év elején.


Tovább





Tiszta, virágos Hajdúnánásért

Ünnepélyes eredményhirdetés keretében adták át 2014. április 11-én, pénteken azokat az okleveleket és virágpalántákat, melyet a „Tiszta, virágos Hajdúnánásért” verseny keretén belül vehettek át a díjazottak.

A „Tiszta udvar – rendes ház” akció évtizedekkel ezelőtt indult útjára, amely mára a feledés homályába veszett. Az ötletnek szerte az országban igen magas presztízse volt, hiszen ki ne szerette volna háza falán látni a híres „Tiszta udvar – rendes ház” feliratú táblát.


Tovább





Hajdúnánási delegáció Párizsban!

2014. március 12-13 között az ÉSZAK-ALFÖLD BEMUTATKOZOTT PÁRIZSBAN, ahol Debrecen és Nyíregyháza mellett az Észak-Alföldi Régió meghívására a hajdúnánási delegáció is lehetőséget kapott a város értékeinek és turisztikai lehetőségeinek bemutatására.

A delegáció tagjai dr. Kiss Imre Jegyző, Rozgonyi Attila igazgató és dr. Horváth Tibor vezérigazgató voltak.


Tovább





Átadták a Kőrösi gimnázium természettudományos laborját

Elkészült a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégium természettudományos laborja. Az ünnepélyes átadásra április 2-án került sor.

Több mint 330 millió forintot nyert tavaly áprilisban a Hajdúnánás Városi Önkormányzat az Új Széchenyi Terv Társadalmi megújulás Operatív Programnak köszönhetően – a „Természettudományok oktatása a jövőnkért” című pályázaton. Az iskolával partnerségben a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégiumban természettudományi laboratórium kialakítására, korszerűsítésére, felszerelésére és működtetésére került sor. A megyében Hajdúnánás mellett Debrecenben és Berettyóújfaluban működik ehhez hasonló intézmény.


Tovább





Közösségfejlesztő konferencia Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat több település képviselőinek részvételével tartott szakmai konferenciát március végén „Közösségfejlesztés a helyi gazdaság és a kultúra eszközeivel” címmel a Bocskai Étterem emeleti termében.

A „Közösségfejlesztés a helyi gazdaság és a kultúra eszközeivel” című konferencia során a résztvevők megismerhették az érintett települések közösség- és gazdaságfejlesztési terveit, elképzeléseit, az eddig elért eredményeket, jövőbeli célkitűzéseket. A konferenciának köszönhetően kialakult egyfajta párbeszéd, ahol a településeken jelentkező, hasonló jellegű problémák ismertetése mellett az ezek kezelésére alkalmas, különböző módszereket ismerhettünk meg. 


Tovább





Ünnepélyes üzemavatás Hajdúnánáson

Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára április 2-án ünnepélyes keretek között adta át a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet feldolgozó üzemét.

Újabb, fontos állomásához érkezett el Hajdúnánás a közfoglalkoztatás terén, hiszen a Szociális Szövetkezet márciusi megalakulásával az általa helyben megtermelt alapanyagokat, termékeket nemcsak feldolgozni, de értékesíteni is tudjuk - kezdte megnyitó beszédét Szólláth Tibor, Hajdúnánás Város polgármestere, aki hozzátette, hogy idén városunk teljes egészében át áll ökológiai gazdálkodásra mind állat - mint pedig növénytermesztés terén.


Tovább





Katonai egyenruhák a Helytörténeti Gyűjteményben

A Moldovai Vámszolgálati Múzeum gyűjteményéből nyílt kiállítás március 21-én a Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

A szovjet, lengyel, angol és számos más nemzetiségű katonai díszegyenruhából nyílt kiállítás a hajdúnánási Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben, melyet Petru Costin, a Moldovai Köztársaság Vámszolgálata Nemzetközi Igazgatóság helyettes vezetője mutatott be, aki egyben a Moldáviából érkezett 160 db díszegyenruha gyűjtője is.


Tovább





Sikeres hajdúnánási szereplés a debreceni utazási kiállításon

A régió legnagyobb utazás kiállítását rendezték meg 2014. március 14-16. között, melynek helyszíne ezúttal is a debreceni Kölcsey Központ volt. A 24. alkalommal megrendezett Debreceni Utazás Kiállítás és Vásáron Hajdúnánás is képviseltette magát.

A debreceni utazási vásárokon évek óta hagyomány, hogy bizonyos régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket a közönségnek.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84