Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Márk, Márkó nevű látogatóinkat!
2024. április 25.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Nyíllövésekkel tisztelegtek

A városnapi rendezvénysorozat keretében december 12-én délelőtt a Bocskai Filmszínházban rendhagyó történelem óra vette kezdetét Mónus József (Farkas) előadásában általános- és középiskolások számára.

A “X. századi hadviselésünk, avagy a harci íjunk története” címmel a tanulók betekintést nyerhettek a magyar hadviselés főbb ismérveiről, gyepüink védelmi rendszeréről, illetve a harci íjunk és nyilunk lőtávjairól.


Tovább





Emléktábla avatás és könyvbemutató

A városnapi programok részeként emléktáblát lepleztek le Hajdúnánáson december 11-én szerda este, míg a könyvtárban a 2014-es Nánási Kalendárium bemutatására került sor.

A Bethlen Gábor körút egyik társasház falán elhelyezett emléktábla, Bethlen Gábor fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából készült el.


Tovább





Kőrösi Csoma Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
beiskolázási tájékoztatója



Átadták a Kasza utcai óvoda felújított épületét

Hajdúnánás Városi Önkormányzat által a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott projekt keretében több, mint 30 millió forintos állami támogatással befejeződött a Kasza utcai óvoda intézményegység épületének energetikai felújítása.

A „Hajdúnánási Óvoda 8. sz. Óvoda intézményegység épületenergetikai felújítása” című projekt zárásaként ünnepélyes épület átadásra került sor 2013. december 5-én, csütörtökön.


Tovább





Kigyúlt az első adventi gyertya

December elsejével elkezdődött az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka.

Az év utolsó hónapján kézműves foglalkozásokkal vette kezdetét a Bocskai Filmszínházban a karácsonyra való készülődés, ahol a kicsik és nagyok egyaránt karácsonyi szalmákat, nemezdíszeket, adventi koszorúkat és asztaldíszeket készítettek.


Tovább





Szociális munka napja Hajdúnánáson

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a Bocskai Filmszínházban 2013. november 29-én.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a Szociális Munka Napját. Nem volt ez másként Hajdúnánáson sem. Ezen a napon azok a személyek kaphattak Polgármesteri Elismerő Címet, akik kiemelkedő szakmai munkájukkal a szociális területen áldozatos és lelkiismeretes tevékenységükkel évek óta segítik a szociálisan rászorult embereket.


Tovább





Ünnepélyes útátadás Hajdúnánáson

Az Észak Alföldi Regionális Operatív Program keretében Hajdúnánáson csaknem 1000 méternyi hosszúságú útszakasz fejlesztésére került sor a városközpont nagy forgalmat bonyolító kiskörútján.

Emellett a településen a kormány országos útfelújítási programjának keretein belül jelenleg is folynak a munkálatok, melynek köszönhetően a város nagykörútjának 3 kilométeres szakasza is új burkolatot kap.


Tovább





Folytatódik a tanyafejlesztés és a szociális földprogram

Sajtótájékoztató keretében 2013. november 22-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere jelentette be, hogy településünk pályázati úton támogatást nyert el a tanyavilág környezetének rendbetételére és a jövő évi szociális földprogram finanszírozására.

A Vidékfejlesztési Minisztérium döntése értelmében városunk 1 millió forint önerő mellett mintegy 9 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A “Földutak karbantartása Hajdúnánáson” c. pályázati forrásból a dűlőutak rendbetételéhez szükséges új vontatott munkagépek szárzúzógép, dobos fűkasza, rézsűkasza és vontatott V tárcsa beszerzésére nyílik lehetőségünk.


Tovább





Véradóbált rendeztek Hajdúnánáson

A Magyar Vöröskereszt Hajdúnánási Területi Szervezete véradóbált rendezett november 29-én pénteken a Gyermek és Közétkeztetési Nonprofit Kft. épületében.

Már-már hagyományosnak mondható, hogy minden év végén megrendezésre kerül városunkban a Véradóbál, amellyel elsősorban véradóit tünteti ki a szervezet.


Tovább





Ünnepélyes alapkőletétel Hajdúnánáson

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének alapkőletétele ünnepélyes keretek között zajlott 2013. november 13-án.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és Hajdúnánás Város Önkormányzatának közreműködésével zajlott 2013. november 13-án 15 órai kezdettel a Hajdúnánási Rendőrkapitányság épülő objektumának ünnepélyes alapkőletétele.

A köszöntőt Szólláth Tibor, a település polgármestere mondta, majd Dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tartott ünnepi beszédet. A rendezvényen jelen volt  Rácz Róbert kormánymegbízott, Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok.

Államtitkár úr, Országgyűlési képviselő és Kormánymegbízott úr, valamint Hajdúnánás polgármestere együtt egy időkapszulába helyezték el a jövő nemzedékének a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság karjelzését, az alapkőletételének emléklapját és az aláíráshoz használt tollat, továbbá az építmény tervrajzi dokumentációját, a Magyar Köztársaság 2013. évben kiadott pénzérméit, a megyei lap és a helyi újság egy példányát, Zsaru magazint és a helyi fizetőeszközként használt 1000 címletű Bocskai koronát.

Az időkapszula letételét követően közösen helyezték el a kapitányság új épületének alapkövét az emléklap aláírói.

(képek a galériában megtekinthetőek, fotók: Fűz László)


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84