Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Márk, Márkó nevű látogatóinkat!
2024. április 25.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Puskalövés, ágyúszó, kardcsengés: ismét megelevenítették Bocskai korát Hajdúnánáson

Középkori harc és tábori mulatozással, fáklyás felvonulással, hárem hölgyekkel, játszóházzal várták a hajdúk a világtalálkozóra látogatókat július 31. és augusztus 2. között.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoztak július 31-augusztus 2. között. Az elmúlt hétvégén minden érdeklődő bepillantást nyerhetett a középkori világba, aki kilátogatott a második Hajdúk Világtalálkozójára a városi gyógyfürdőbe.


Tovább





Csatazaj és vigalom: Színes programok az II. Hajdúk Világtalálkozóján

Határon innen és túl, a nagy hajdúvárosok mellett a mai Hajdú-Bihar megyében található „kishajdú települések”, a Nyugat-Dunántúl és az erdélyi Partium területén is találunk olyan településeket, amelyeknek valamilyen kötődése van a hajdú identitáshoz, helyi öntudatukban és írott történelmükben őrzik a hajdú múltat.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoznak július 31-augusztus 2. között, hiszen a tavalyi 4 nap programjai több ezer embert mozgattak meg.


Tovább





Mónus József megint a legmagasabbra emelhette a magyar zászlót

A hétvégén, július 25-26-án rendezték a IV. Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokságot Törökország Amasya/Gümüshaciköy városában, 432 nevezővel.

Mónus József megismételve korábbi sikerét pontosan 467 méteres eredménnyel nyerte a korlátlan erejű íjak kategóriáját, ezúttal jelentős ellenszélben, 62 méterrel megelőzve a mezőnyt – tájékoztatott a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.


Tovább





Idén is lesz nyári gyermekétkeztetés és napközi Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat idén is megszervezi a szociálisan rászoruló gyermekeknek az ingyenes nyári étkeztetést, valamint a nyári napközit. Az önkormányzat június és augusztus között biztosítja az egyszeri meleg ételt azoknak a gyerekeknek, akik gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat fontos feladatának tartja gondoskodni azon rászoruló gyermekekről, akiknek családja nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megoldani nyári étkeztetésüket, felügyeletüket.


Tovább





X. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Idén is megnyitotta kapuit a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. közös szervezésében a Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor több mint 30 művész részvételével.

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász és fotóművész együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül teremti meg azokat az alkotásokat, melyeken városunk értékeit, kincseit jelenítik meg.


Tovább





Mika Ionue japán kortársművész kiállítása nyílt Hajdúnánáson

Japán kortársművész Mika Ionue alkotásaiból nyílt kiállítás a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ előcsarnokában július 14-én. Ebből az alkalomból megtisztelte a várost jelenlétével a Toyama Megyei Művészeti és Kulturális Szövetség elnöke Hiroshi KOIZUMI is.

Hajdú-Bihar megye és a felkelő nap országa Toyama megyéjének kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza.


Tovább





Tanyafejlesztés 2015 - Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Július 15-től újra lehet pályázni tanyafejlesztési támogatásra. Idén ötödik alkalommal hirdette meg a szaktárca a Tanyafejlesztési Programot, amelynek idei keretösszege 1,4 milliárd forint.

A Tanyafejlesztési Programot a tanyai gazdálkodás megújítására, a tanyák sajátos értékeinek megőrzésére és a tanyai életmód hátrányainak csökkentésére hirdetik meg. Hat alföldi megyéből, illetve Pest megye déli járásaiból lehet pályázatot benyújtani, a program több mint hétszáz települést érint.


Tovább





Emléktáblát avattak Nagy Norbert emlékére

A Fürdő utcán megújult sporttelep bejáratának névadó ünnepségére és a Nagy Norbert emléktábla avatására került sor 2015. július 11-én, szombaton a délutáni órákban.  

Kellemes nyári napon avatták fel 2015. július 11-én a Nagy Norbert válogatott labdarúgó tiszteletére állított emléktáblát. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat támogatásával létrejött mű Babusa János szobrászművész alkotása, amely a Nagy Norbert Sportközpont bejárati falára került.


Tovább





Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztivál Tedejen

Kulturális programok széles választékával várták Tedej apraja-nagyját a Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztiválon június 27-én a Tedej Ifjúságáért Alapítvány szervezésében. 

Rengetek program várta azokat az érdeklődőket, akik kilátogattak a Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztiválra. Idén ez volt az első ilyen nagyszabású rendezvény, melyre nemcsak a tedejieket, hanem a hajdúnánásiakat és a környéken élőket is szívesen fogadták.


Tovább





XXII. Ligetaljai Kulturális Napok

A 22. alkalommal Nyíradonyban megrendezett Ligetaljai Kulturális Napokon koncertek, sport és főzőverseny várta az érdeklődőket június 26-27-28-a között.  A rendezvény egyik díszvendége Hajdúnánás volt.

A programokra a környező településekről is szép számmal érkeztek. A három napos rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.


Tovább




1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84