Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Ervin nevű látogatóinkat!
2024. április 26.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



Szent István Napi Programok Hajdúnánáson

Könnyűzenei koncertekkel, fotó kiállítással, gyermekelőadásokkal, művészeti csoportok fellépéseivel és sok más színes és gazdag program kavalkáddal várták a hajdúnánásiakat és az ide látogató vendégeket augusztus 20-án.

Hazánk egyik legkiemelkedőbb nemzeti ünnepén, augusztus 20-án az egész napos programsorozat a református templomban ünnepi istentisztelettel, a katolikus templomban ünnepi szentmisével kezdődött.


Tovább





Felavatták dr. Hegedűs Lóránt mellszobrát Hajdúnánáson

Néhai Főtiszteletű dr. Hegedűs Lóránt püspök úr, Hajdúnánás Város Díszpolgára mellszobrának avatására került sor 2014. augusztus 19-én a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium melletti szoborparkban.

Az avató ünnepségen Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere köszöntötte főtiszteletű úr családját, a megjelent intézmények, szervezetek képviselőit és beszédében kiemelte püspök úr munkásságát, gazdag életpályáját.


Tovább





A Népművészet Mestere-díját nyerte el Reszeginé Nagy Mária

A négy kategóriában odaítélt díjat idén adták át 61. alkalommal, a Mesterségek Ünnepe keretében a Budai Várban megtartott ünnepségen.

A Népművészet Mestere-díjat azok a nem hivatásos alkotók kaphatják meg, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságukban kiemelkedő teljesítményt értek el a népművészet területén. A kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 17-én vasárnap tíz alkotónak adományozott Népművészet Mestere díjat.


Tovább





Megkezdődött Hajdúnánás és Hajdúdorog szennyvízprogramjának előkészítése

Sajtótájékoztató keretében 2014. július 29-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere jelentette be, hogy megkezdődik Hajdúnánás és Hajdúdorog szennyvízprogramjának előkészítése. A projekt célja egy nagyobb horderejű pályázat előkészítése, melynek sikeres teljesítése után következhet majd megvalósításként a kivitelezés.

A „Hajdúnánás-Hajdúdorog szennyvízhálózatának és szennyvíztisztító telepének bővítése és korszerűsítése” elnevezésű projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében valósul meg.


Tovább





Újabb győzelmet ért el íjával Mónus József

A 2012-es 653 méteres csúcseredmény után idén ismét Mónus József nyerte a Kína Belső-Mongólia tartományának Ergun városában rendezett II. China Open Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokság távlövő versenyszámát.

Mónus József saját készítésű íjával és vesszőjével, két évvel ezelőtt elért 653 méteres lövése minden korábbi rekordot megdöntött, és csaknem 145 méterrel haladta meg saját korábbi rekordját - közölte Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.


Tovább





Nánási lány lett a Hajdúknak szépsége

A számos érdekes programot kínáló IV. Nánási Vigasságok július 26-án a „testvérvárosi hétvégével” folytatódott.

A nagyszabású programsorozat a Pásztorételek Főzőversenyével vette kezdetét a Hajdúnánási Gyógyfürdőben 2014. július 19-én. A rendezvény a Köztársaság téren folytatódott július 21-én, ahol a meghívott nótakörök és nótaénekesek szórakoztatták az érdeklő közönséget.


Tovább





HAJDÚNÁNÁS, DOROGI U. 24. SZÁM ALATTI ÓVODA ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE VALÓSUL MEG HAJDÚNÁNÁSON

Közel 60,06 millió forint támogatási összegből ez év nyarán elkezdődik a Hajdúnánási Óvoda Hajdúnánás, Dorogi u. 24. sz. alatti intézményegység épületenergetikai korszerűsítése. A felújítás magába foglalja a külső oldali nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, a világítási és a fűtési rendszer korszerűsítését a kazánok és a radiátor szelepek cseréjével, napkollektor és napelemes rendszer kialakításával.


Tovább





Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Hajdúnánás városa a több napon át tartó program kavalkádot, a Hajdúk Világtalálkozóját Bocskai István emlékének méltó ápolása, a hajdú őseink előtti tisztelgés valamint a hajdúvárosok kapcsolatának erősítése érdekében.

Az első alkalommal megrendezett Hajdúk Világtalálkozója a „A hajdúk nyomában” című történész konferenciával vette kezdetét július 31-én neves előadókkal, melynek célja volt, hogy feltárja a hajdú népcsoporthoz kötődő történelmi tényeket és hagyományokat.


Tovább





Új üzemrész megnyitása, új munkahelyek teremtése a Kézmű Nonprofit Kft. Hajdúnánás üzemében! 

A Kézmű Nonprofit Kft. Hajdúnánás Üzemében faipari bútor összeszerelő üzemrészt nyit, melyhez felvételt hirdet!

A jelentkezőket az alábbi munkakörökbe várják:

munkakör megnevezés

munkaköri feladat

elvárt végzettség, tapasztalat

CNC faipari felsőmaró gépkezelő

műszaki, technológiai rajzok alapján számítógépes vezérlésű gépek beállítása, működésük folyamatosan nyomon kísérése

CNC kezelői tudás,

1 év tapasztalat

faipari asztalos gépkezelő

műszaki, technológiai rajzok alapján gépek manuális beállítása, működésük folyamatosan nyomon kísérése

-

adagoló anyagmozgató

a gépkezelő utasítása alapján a faipari gépek anyaggal való ellátását

-

anyagmozgató targoncás

utasítás alapján a gépi (gyalogkíséretű vagy targoncás) anyagmozgatás elvégzése

targoncavezetői engedély
gyakorlat

előszerelő

bútorok alkatrészeinek előkészítése az összeszereléshez, ragasztások elvégzése, csavarok, tiplik elhelyezése, bútorpántok, tolózár szerelése, zárak szerelvényezése

-

szerelő

bútorok alkatrészeinek összeállítása, a félkész alkatrészek, bútordarabok ellenőrzése, végső, készre szerelés ellátása

asztalos tapasztalat előny

csomagoló

bútor tartozékok egységbe készítése és csomagolása, bútoregységek és kész bútorok csomagolása, tartó és szállító tálcával való ellátása, szállításhoz tartozó élvédővel való felszerelése

-

gyártáselőkészítő technikus

gyártási rajzok készítése, műszaki dokumentáció elkészítése CAD készség szintű használatával, a gyártás folyamatosságának biztosítása, gyártási hibák ellenőrzése és javítása

faipari technikus
CAD készség szintű használata
3 év tapasztalat

készletgazdálkodó (raktáros)

alapanyagok minőségi és mennyiségi átvétele, érkeztetése, kész termékek kiadása, komissiózás, raktári rend kezelése, raktári folyamatokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatok elvégzése

számítógépes tudás
adminisztráció

 Munkaviszony, munkaidő: Határozatlan idejű, rész- vagy teljes munkaidős foglalkoztatás

 Munkavégzés helye: 4080 Hajdúnánás, Polgári út 0855/15.

 Munkába állás: szeptembertől, folyamatos kezdéssel

 Munkakör betöltésének feltételei:

 Megváltozott munkaképességű munkavállaló jelentkezése esetén: 

    • A Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv vagy Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakvélemény, amelyen a következő minősítések egyike szerepel: B1, B2, C1, C2, D, E,
    • OOSZI, ORSZI, NRSZH szakvélemény, amelyen nem szerepel minősítés, azonban a következő ellátások egyikét folyósítják részére: rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás, rokkantsági járadék, rehabilitációs járadék,
    • Fogyatékossági támogatásban részesülés

Jelentkezés: Önéletrajzát kérjük, szíveskedjék megküldeni az allas@kezmu.hu e-mail címre. Visszajelzést a meghallgatásra kiválasztott jelölteknek tudunk küldeni.



BÉRELHETŐ RENDEZVÉNYSÁTOR

Bérelhető a Hajdúnánás Városi Önkormányzattól a tulajdonában álló ponyvafedésű 15 m tengelytávolságú és 5 m keretállás távolságú alumínium csarnokvázas szerkezetű 300 m2 -es rendezvénysátor.

A bérlet időtartama 3 nap, mely magában foglalja a helyszínre történő szállítást, szerelést, bontást és visszaszállítást.

A bérleti díj összege: 300.000,-Ft + Áfa

Érdeklődni Dr. Kiss Imre jegyzőnél lehet a 06-30-489-0928-as telefonszámon.


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84