Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Auguszta nevű látogatóinkat!
2024. március 29.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum



VII. Nyugdíjas Kórus Találkozó Hajdúnánáson

 

Szeptember 08- án, szombaton 9 órától kezdődött a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében a találkozó, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, a Hajdúnánási Nyugdíjas Klub és a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ szervezett.

 Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere köszöntötte az idén 7. alkalommal megrendezett Nyugdíjas Kórus Találkozó résztvevőit. A rendezvényt Tímári Balázs, a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg. Megyénk számos településéről érkeztek az énekkarok. Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen- Józsa, Derecske, Földes, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Kaba, Komádi települések énekkarai már nagyon készültek erre a napra, a daloskedvű nyugdíjasokat tapssal fogadta a közönség. Csegöldi Lászlóné műsorvezető által felkonferált 11 nótacsoport fellépését követően Molnár Ferencné a megyei szövetség elnök asszonya adta át a díszokleveleket. Mindenki kellemes emlékekkel tért haza.

A találkozóról készült fotók a galériában tekinthetőek meg.

Fotók: Cserép Imre



Őszköszöntő Tedejen

2012. szeptember 8-án a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete városrész tanácskozást tartott Hajdúnánás-Tedej lakosai számára a Hétszínvirág Óvodában. A tanácskozást követően vette kezdetét a volt iskola udvarán az Őszköszöntő című rendezvény, ahol a főzőverseny mellett gazdag programok várták a családokat.

A felnőttek a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által végzett állapotfelmérésen vehettek részt, volt vércukorszint-, húgysav- és koleszterinszint-, valamint testsúly, testzsír-, testtömeg- és vérnyomásmérés.

A Bocskai Iskola pedagógusai a szélforgó készítés, a körmöcskézés, körmönfonás és a nemezelés rejtelmeibe avatták be a gyerekeket. A hajdúböszörményi Zöld Kör Természetvédő Egyesület sátrában apró ajándékokért fenntarthatósági totót lehetett kitölteni, valamint a textilhulladékok újrahasznosíthatóságával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület kézműves foglalkozásokkal és mesefilmek vetítésével kedveskedett a gyerekeknek. A hagyományos, kézzel hajtható fa körhinta és a lufibohóc nagyon népszerű volt a kicsik körében, ezen kívül a népi játszótéren természetes anyagokból készült játékokat, a gólyalábat, hordólovaglót, golyóvezetőt, karikadobálót is kipróbálhattak a vállalkozó kedvű apróságok.

A színpadon Bózsár Kati és Sarkadi László nótaműsora után a Hétszínvirág Óvoda óvodásai, a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda néptánccsoportjai köszöntötték műsorukkal a vendégeket, valamint az ősz kezdetét. A nap folyamán a Start Mintaprogram kertészete, dolgozói jóvoltából frissen sütött cukkini,- és burgonyalepcsánk, illetve gulyásleves várta a résztvevőket. A főzőverseny legfinomabb ételének a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület Hajdúnánás- Tedej tagozata által készített kétfogásos ebéd: az öhön és a pusztapörkölt bizonyult. A program táncházzal zárult, ahol az érdeklődő gyerekek és felnőttek – néhány lépés elsajátítása után – közösen ropták a táncot a néptánccsoportok tagjaival.

Az Őszköszöntőről készült fotók a galériában találhatóak.



Magyar Dal Napja Hajdúnánáson

A 13 budapesti színpad mellett Hajdúnánáson, Szombathelyen, Egerben, Hévízen, Salgótarjánban, Baján, Boldogon, Zsirán illetve két tiszteletbeli helyszínen, Kassán és Sepsiszentgyörgyön voltak magyar dal napi rendezvények szeptember második vasárnapján.

Az Országos Nóta Szövetség kezdeményezésére rendezték meg a Magyar Dal Napja-t Hajdúnánáson 2012. szept. 09-én, melynek megszervezésében aktívan részt vett a Kéky Lajos Városi Művelődési Ház, illetve a hajdúnánási Lente Lajos Magyarnóta Egyesület is, melynek képviselője M. Balogh Sándor. A Hajdúnánási Önkormányzat, Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft., Lac- Hús Kft., Nyakas András, Táp-Center Kft., Bata Miklósné cukrász, Centrum Pékség, Balmaz Sütöde, Friss pékség támogatását is élvező Magyar Dal Napja rendezvényen az idén először volt Nótagála is. Délelőtt folyamán szabadtéri programok várták az érdeklődőket. Többek között Hajdúnánás város iskoláinak kórusai, a Szalmakalap és a Szalmaszálak citeraegyüttes, a Hajdúnánási Nyugdíjasklub, a Nefelejcs asszonykórus és a hajdúnánási Aranyszalma néptánc együttes előadásait láthatta a közönség. Délután a művelődési házban folytatódott a rendezvény. Hajdúdorogról a Bocskai Népzenei Együttes és az Akácos Út Nótaklub lépett színpadra.

M. Balogh Sándor, Hajdúnánási Nótaklub, Hajdú Bokréta, Tóni és a Sárgarózsák, valamint a Lente Lajos Magyarnóta Egyesület fellépését követően Fejős Jenő, Nógrádi Tóth István, Bózsár Kati, Gáspár Anni, Gencsi Mihály, Kádár Zsuzsa, Nagy Anikó, Sülyi Károly, és Veres Sándor részvételével a gálaműsor következett Botos Lajos és zenekara kíséretében. Az est fénypontját természetesen Madarász Katalin fellépése jelentette.

További képek a galériában találhatóak.

Fotók: Fűz László



HIRDETMÉNY

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. szeptember 23-tól 2012. december 8-ig a 100 sz. vasútvonal pályafelújítási munkái miatt a vonatok az alábbi módosított menetrend alapján közlekednek

Módosított menetrend



Diákigazolvány igénylés

Kedves Szülők!

Az alábbi tájékoztatóban szeretnénk bemutatni a diákigazolvány igénylés folyamatát.
A diákigazolvány elektronikus adattárolásra és adatellenőrzésre alkalmas eszközzel ellátott igazolvány, amelynek kiadását az iskola kezdeményezi a Közoktatási Információs Irodánál a szülő kérelmére. A diákigazolvány elkészítéséről a Közoktatási Információs Iroda gondoskodik.

A diákigazolvány igénylés előtt az Okmányirodában kell fényképet készíttetni. Ez ingyenes! Ott kapnak egy Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlapot, melyet hozni kell magukkal, amikor bejelentik a diákigazolvány igényt az Óvoda utcai intézményegység titkárságán, Oláh Júlia iskolatitkárnál. Itt kell befizetni a diákigazolvány díját is, melynek díja: 1.400.- Ft.
Az igénylés elektronikusan történik, az iskola által.
Az elkészült igazolványokat a lakcímre fogják postázni.

Írta: Csiszár Anikó, igazgatóhelyettes

Forrás: www.bocskai.net



Országos tűzgyújtási tilalom

2012. augusztus 22- től Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Az utóbbi időben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az ország teljes területén lévő erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
 
Forrás: www.katasztrofavedelem.hu





Hajdúsági Expo- Hajdúkerületi Hajdúvárosok Szövetsége

A Hajdúsági Expo nyitóünnepség a Széchenyi-iskola előtt felállított színpadon Nagy Csaba tárogatóművész előadásával, és a hét történelmi hajdúváros zászlajának bevonulásával kezdődött.

Kiss Attila polgármester köszöntője után Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, a rendezvény a térség mezőgazdászainak, vállalkozóinak olyan egyedülálló lehetőséget biztosít a kapcsolataik szélesítésére. Ezt követően követően Klaus Riedel, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi követe, valamint Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A kiállításon Hajdúnánás Városi Önkormányzattal közösen képviseltette magát az Agroszoltek Kft., Tápcenter Kft., Martinek Farm Bt., Nyakas Farm, Lac- Hús Kft., illetve a START- munka mintaprogram vezetője is készítetett molinót erre az alkalomra. A Start sátorban Hajdúnánáson termesztett görög,- illetve sárgadinnyét is lehetett kóstolni.


Tovább





Ingyenes jogi segítség minden hajdúnánási lakosnak!

2012. júliustól elindult az Észak-alföldi Jogpont+ projekt. A program célja, hogy minden állampolgár ingyenesen jogi szolgáltatáshoz jusson.

Az érdeklődők a Jogpont+ irodákban személyesen ügyfélfogadási időben juthatnak jogi tanácsadáshoz.

Hajdúnánás, Attila út 127. dr. Szeszák Gyula, hétfő 17-19

Közlemény

A Hajdúnánási Jogpont+ irodának az augusztus 20. napján elmaradó ügyfélfogadás pótlására, 2012. augusztus 27-én, és szeptember 3-án, 16 - 17 óráig kerül sor, a Hajdúnánási Jogpont+ irodában.

Forrás: http://www.jogpontplusz.hu


Hajdúnánás járásközpont lesz

Hajdú-Bihar megyében tíz járásközpont kezdi meg működését 2013. január elsejétől Balmazújvárosban, Berettyóújfalun, Debrecenben, Derecskén, Hajdúböszörményben, Hajdúhadházon, Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón, Nyíradonyban és Püspökladányban - a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet melléklete szerint.
A hajdúnánási járáshoz fog tartozni Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszagyulaháza, és Újtikos, ám Hajdúdorog nem. Feladatai közé fog tartozni körülbelül 80 ügykör, többek között a gyermekvédelmi, gyámügyi,- szociális ügyek is.


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84