Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Bernadett nevű látogatóinkat!
2019. február 18.
Turizmus >> Gyógyfürdő

pdf icon
Megosztás:

Hajdúnánási Gyógyfürdő

  Hajdúnánás városa Hajdúszoboszló és Debrecen mellett Hajdú-Bihar megye harmadik legnagyobb fürdővárosa. Az ország északkeleti régiójában Debrecentől 40 km-re, Nyíregyházától 27 km-re található. 
  Hajdúnánás legfontosabb turisztikai vonzóereje a Gyógyfürdő, amely szép, ápolt környezetben és sokszínű szolgáltatásokkal várja az ide látogató vendégeket.
 
  Már az 1930-as években megállapították, hogy a város területe alatt gazdag hévízkincs rejtőzik, de csak az 1950-es évek végén nyílt lehetőség a kiaknázására. A fúrások nyomán 1958. november 5-én felszínre törő vizet egy - már meglévő Csónakázó tóba - vezették és itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand meg nem épült.
  Az 1962. július 15-én megnyitott strand (Városi Fürdő) létét az 1019 m mélyről feltörő 67 C fokos gyógyvíznek köszönheti. A föld mélyéből feltörő, nagy sókoncentrációjú nátrium-kloridos, jódos-brómos ásványvizet 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé. E gyógyvíz elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.
  
  A strand 14 hektáros területe csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Egy feszített víztükrű úszómedence, egy pancsolómedence, két tanmedence csúszdákkal és két gyógymedence nyújt felfrissülést vagy éppen élményteli perceket.

  A szolgáltatásokat a fedett fürdő emeletén lévő termál szálló, a vendéglátó egységek széles választéka valamint az új gyógyászati részleg egészítik ki.

 

  2011. legjelentősebb változása az új gyógyászati részleg elkészülte és a régi részleg és szálláshely felújítása volt. Egy uniós pályázatot nyert meg a fenntartó cég, melynek az átalakítás összköltsége 490 millió forint volt. A beruházás befejezése után egy teljesen új gyógyászati részleg került átadásra, 5 tangentoros kezelővel, 6 masszázs szobával, 2 állásos súlyfürdővel, iszappakolóval, medencékkel, kiszolgáló helyiségekkel, szabadtéri fürdőzési lehetőséggel és betegirányítási rendszerrel. Ezt követte a régi gyógyászati részleg felújítása, amely gőzkamrával, infraszaunával és még számos újítással tette teljessé a szolgáltatások körét.  Így az általános mozgásszervi megbetegedések mellett már a csontritkulás kezelése és gyógyítása is megvalósulhat gyógyfürdőnkben. A folyamatos átadásokat követően 2011. szeptember végén került sor a projekt ünnepélyes zárására.

  3 teniszpálya, két strandröplabdapálya és egy strandfocipálya  várja az aktívabb sportra vágyókat.

  A Gyógyfürdő minden évben többször megrendezi az éjszakai fürdőzést. A szezonban a fürdő területén több alkalommal kerülnek megrendezésre sport, egészségmegőrző, kulturális és szórakoztató programok is.


ELÉRHETŐSÉGEK:

Cím: 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 7. sz.

Tel: 06-52/381-806, 381-858

Fax:
 06-52/570-723

E-mail: info@nanasfurdo.hu 

 

További információ: www.nanasfurdo.hu

 

Tekintse meg a Gyógyfürdőről készült filmet: 1. rész, 2. rész

 

Fürdő utcai fejlesztés

 

Virtuális séta

 

A biciklid már ott van...

 

...szabadtéri színpad épül

 

...parkoló épül

 

...közösségi tér épül

 

...kávézó épül

 

...ez egy jó hely találkozni