Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Móric nevű látogatóinkat!
2019. szeptember 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2017-05-03 14:21:00

Jöttünk, láttunk, győztünk, avagy a Csiha országos sikere

Nagykőrösön, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban április 7–8-án immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a „Hagyományok, Ízek – Régiók” elnevezésű országos tudományos diákkonferenciát.

Iskolánkat, immáron negyedik éve képviselhettük eme rangos versenyen. Élményekben és eredményekben gazdag megmérettetésen vagyunk túl, és az elmúlt évek sikersorozata idén sem szakadt meg.


Két versenydolgozattal neveztünk: Ízek múltja és jelene Hajdúnánáson címmel Horváth Vivien (9. F osztályos tanuló) mutatta be városunk régi étkezési szokásait, a jelennel ötvözött hagyományait. Csiszár Nikolett és Kántor Magdolna (10. A osztályos tanulók) „Pálinkás jó reggelt” címmel a pálinka történetét, fogyasztásának hagyományait, kulturális megjelenéseit ismertették. A sok felkészülés meghozta eredményét, ugyanis a legjobb dolgozat kategóriában első helyezett lett Horváth Vivien, míg a legjobb prezentáció kategóriában Csiszár Nikolett és Kántor Magdolna végzett az élen.


Ezúton is köszönjük a dolgozatok elkészítésében, illetve a versenyre való eljutásban nyújtott segítségét iskolánk vezetésének, Hajdúnánás Város Önkormányzatának, Kecskés Zoltánnak, Hódos Antalnak, valamint Nagy Miklósnak és feleségének (Diófa Motel és Csárda).

Ötvösné Kéki Piroska Ibolya
(felkészítő tanár)


vissza