Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2015-01-16 09:30:00

A Nánási Portéka is versenyez a KAP európai díjért

Városunk első márkája, a Nánási Portéka, mint helyi védjegy a magyar programok közül egyedüliként bekerült az európai Közös Agrárpolitika (KAP) Kommunikációs Díj esélyesei, ezzel együtt a legjobb három közé – jelentette be sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere.

A hajdúnánási termékek piacra jutását, megismerését segítő marketingkampányt "A közösség/nyilvánosság felé való kommunikáció" kategóriában nevezte az EMKA Tanácsadó Kft.


A díjak átadására valamint a projekt szakmai bemutatására 2015. január 29-én kerül sor Brüsszelben, akkor derül ki, hogy a spanyol, a brüsszeli vagy a magyar projekt lesz-e a befutó. A szakmai díj mellett közönségdíjat is kiosztanak, melyre január 28-ig lehet szavazni a Nánási Projektre az alábbi oldalon.

Szólláth Tibor a január 15-i sajtótájékoztatón a verseny nívósságát, eddigi eredményét emelte ki, hiszen ez az első olyan magyar védjegy, amely dobogós helyezést ért el a megmérettetésen.
Ezen az eseményen keresztül nagyon sokan megismerhetik Hajdúnánást és azt a remek terméket, amiről eddig is hittük, s bíztunk benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket, hiszen ezek a portékák egytől-egyik a nánási emberek szorgalmát, kitartását bizonyítják – tette hozzá polgármester úr.

A bíráló bizottság döntését azzal indokolta, hogy a magyar projekt olyan közös európai uniós alapelveknek felel meg, amelyek jövőbe mutatóak: fenntartható fejlődést segítik elő, környezettudatos fogyasztásra ösztönöznek, családi gazdaságokat erősítenek, valamint a projekt minimális költségvetésből került megvalósításra 10 hét alatt - és ehhez képest jelentős, számokkal igazolható gazdasági és társadalmi hatást ért el.

A projekt jelentősen hat a gazdaság kifehérítésére: ösztönzi a fekete gazdaságból az őstermelői jogviszony felé való elmozdulást, vagyis akik eddig munkanélküliek voltak most őstermelőkké vagy kistermelőkké válnak. Ezáltal nő a város adóbevétele, ami minden hajdúnánásinak érdeke.

A zsűri továbbá kiemelte azt a szempontot, hogy a projektmegvalósítás másolható, olyan eszköztárral dolgozott, amely más településen is használható, figyelembe véve mindemellett a helyi adottságokat.

A szavazást az alábbi oldalon érheti el:

http://ec.europa.eu/agriculture/cap-communication-network/awards/winners/2014/index_hu.htm

Köszönjük, hogy szavazatával Ön is hozzá járul a Nánási portéka sikeréhez!


vissza