Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2015-01-16 09:12:00

Újabb rangos elismerés Hajdúnánásnak

A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért adományozott miniszteri okleveleket a Belügyminisztérium december 8-án. Ennek keretében 48 önkormányzat, valamint két, önkormányzat által üzemeltetett szervezet közfoglalkoztatási programja részesült elismerésben.


Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere elmondta, hogy a Belügyminisztérium már harmadik éve díjazza azokat a települési önkormányzatokat vagy közfoglalkoztatókat, amelyek példaértékű tevékenységükkel elősegítették a közfoglalkoztatás rendszerének innovatív, önfenntartásra ösztönző irányába történő elmozdulását.

2014. december 8-án a Belügyminisztérium márványaulájában tartott záró konferencián, Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár köszöntötte a megjelenteket. A „Start Plusz 2014” díjazás keretében Pintér Sándor belügyminiszter minisztériumi elismerésben részesítette Hajdúnánást, mellyel városunk 2 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A miniszteri elismerést ünnepélyes keretek között vehette át Dr. Kiss Imre, a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Jegyzője.

Polgármester úr kiemelte, hogy 3 fő alapelv került meghatározásra a helyi közfoglalkoztatás programjainak megszervezésekor.
Egyrészt fontos kritérium volt, hogy minden munkára jelentkező számára a lehető legrövidebb időn belül, a pályázat nyújtotta lehetőségek szerinti legmagasabb béren, és leghosszabb ideig tudjanak munkát biztosítani.

Másrészt a sokszínű programelemek indítása lehetőséget biztosított, hogy az emberek többsége végzettségének, képességeinek megfelelő foglalkoztatásban vehessen részt, harmadrészt pedig lényeges szempont volt a programok megvalósításakor az értékteremtés és a munka hasznossága is - mondta Szólláth Tibor.

Polgármester úr hozzátette, hogy a múlt évben új programelemként indították el az úgynevezett helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási programot, melynek keretében a helyi kismesterségek újraélesztését, a hagyományok ápolását kívánják megvalósítani. A program során szalmafonás, fafaragás, bőrdíszmű készítés, hímzés, nemezelés szakmákkal ismerkedtek meg a közfoglalkoztatottak. Az előállított tárgyak részben kiállítási, részben városmarketing célokat szolgálnak.

A támogatás felhasználása jól átgondolt, komplexebb értékteremtő program részeként és megerősítéseként tud beépülni a költségek közé, így magasabb szinten járulhat hozzá a településünk fejlesztéséhez, a közösségi értékek növeléséhez.


vissza