Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2015-01-16 08:57:00

Bővül a térfigyelő kamerák száma Hajdúnánáson

A 2015-ös év első felében 23 kamerával bővítik a meglévő térfigyelő rendszert Hajdúnánáson - közölte Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere sajtótájékoztatón január 15-én, csütörtökön.

Polgármester úr elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a térfigyelő kamerák elavult állapotban voltak és alkatrészükhöz is alig lehetett hozzájutni. A kamerák felújítását sikerült megoldani, illetve elkezdtünk egy olyan digitalizációs programot, ahol már modern kamera-rendszert sikerült beszerezni.


A fejlesztések továbbra sem álltak meg, hiszen a múlt évben közösségi közlekedés pályázat keretében a város 11 új kamerával bővítette a már meglévő rendszerét, így összesen jelenleg 33 kamera pásztázza a nap 24 órájában a város közterületeit.

Idén a Belügyminisztériumhoz benyújtott, sikeres pályázatnak köszönhetően mintegy 14 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból további 23 térfigyelő kamerát tudunk kihelyezni a város több pontján, így 2015-ben már 56 térfigyelő kamerával fogunk rendelkezni - mondta Szólláth Tibor.

Az újabb eszközöket elsősorban a város kivezető útszakaszain helyezik el, mely jelentős segítséget nyújthat a közlekedési bűncselekmények és az „átutazó” bűnözés felderítéséhez. A városból kivezető utakra összesen 6 db rendszámfelismerő és 6 db térfigyelő, a Hajdúnánás-Tedej településrészen pedig 2 db térfigyelő kamera kerül kihelyezésre.

Az állandóan nyitott területeken összesen 5 db kerül kihelyezésre a szőlőskertek őrzése, a Liget területének védelme, valamint a közfoglalkoztatást biztosító kertészet és állattartó telep ellenőrzése céljából.
A fejlesztés további részeként megtörténik a városközponti lakótelep belső területének ellenőrzése 1 db kihelyezésével, valamint az elszigetelten elhelyezkedő területek biztosítása céljából kihelyezésre kerül 3 db térfigyelő kamera.

Polgármester úr kiemelte: a fejlesztések segítik és hatékonyabbá teszik a rendőrség, a helyi polgárőr egyesület, a mezőőri szolgálat és a közterület felügyelet közötti együttműködést, így a közbiztonság területén jelentős fejlődést érhetünk el.


vissza