Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2014-12-18 14:25:00

Új buszmegállóval gazdagodott Hajdúnánás

Mintegy 130 millió forintból fejlesztette a Hajdúnánás Városi Önkormányzat településünk közösségi közlekedését. A projekt részeként dinamikus utas tájékoztató rendszerrel kiépített buszváró kerül kialakításra a Nyíregyházi - Kossuth utca kereszteződésében, ahol nemcsak utasváró, de térfigyelő rendszer is gondoskodik az utasok kényelméről és biztonságáról. Az ünnepélyes átadásra december 17-én került sor.

A belterületi utak felújítását követően újabb nagyszabású beruházás valósult meg városunkban.


Még 2011 őszén született döntés arról, hogy településünk Hajdúdoroggal és Görbeházával közös pályázatot nyújt be „Közösségi közlekedés fejlesztése” címmel, melyhez utólag Polgár városa is csatlakozott. A projektnek köszönhetően új és felújított várakozóhelyeket, buszöblöket és buszfordulókat építettek ki.

Az újonnan épített közösségi várakozóhely ünnepélyes átadásán Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere elmondta, hogy térségünk infrastrukturális helyzete jelentősen javulhat a fejlesztéseknek köszönhetően.

Dr. Tiba István ünnepi köszöntőjében jövőbeli feladatként említette a Hajdúnánás - Balmazújváros közötti útszakasz teljes körű felújítását valamint, szeretnék elérni, hogy több busz induljon és érkezzen Hajdúnánás - Hajdúdorog között.

A projekt révén több buszöböl és a hozzá tartozó útszakasz is megújult a Dorogi, a Kossuth, a Magyar, a Tompa Mihály, és a Jókai utcán. Ezen buszöblök közvetlen környezetében megtörtént a csapadékvíz elvezetése, padok és kerékpártámaszok kerültek kihelyezésre, illetve a zöld felületek pótlására és telepítésére is sor került.

A Nyíregyházi - Kossuth utca kereszteződésében, az új buszállomáson akadálymentes közterületi parkolóhelyek, dinamikus utas-tájékoztató rendszer kialakítása valósult meg, ahol pénztár és mosdó várja az utazóközönséget. A közösségi közlekedés fejlesztésével a buszváró épület energia felhasználásnak 50%-át napelemmel fedezi a város.
A Magyar utcán lévő temető parkolója is kibővült, hiszen új busz váróhely, buszforduló került kialakításra, valamint itt is megtörtént a csapadékvíz elvezetése, illetve útfelújítási munkálatok is a végére értek.

A hajdúnánási fejlesztés is része az országos, 70 milliárd forintos közlekedésbiztonság javító programnak - kezdte avató beszédét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős államtitkára. Tasó László kiemelte: a program célja, hogy többek között a különböző buszmegállókat, forgalmi csomópontokat, vasúti átjárókat, fénysorompókat biztonságosabbá tegyék.

Az avató beszédeket követően az épületet a történelmi egyházak képviselői Kocsis Áron református lelkipásztor, Főtisztelendő Dalanics Zoltán görögkatolikus parókus és Főtisztelendő Kerekes László római katolikus lelkész megáldotta és megszentelte.

Ezt követően Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős államtitkára, Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője és Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere átvágta a nemzetiszínű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az épületet az utazóközönségnek.


vissza