Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Móric nevű látogatóinkat!
2019. szeptember 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2014-07-03 09:58:00

IX. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Immár 9. alkalommal nyitotta meg kapuit Hajdúnánáson a Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor több mint 20 művész részvételével. Ez évben Japánból, Budapestről és környékéről érkeztek a vendégek.

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász és fotóművész együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül teremti meg azokat az alkotásokat, melyeken városunk értékeit, kincseit jelenítik meg. 


A tábort egy indító kiállítás nyitotta meg június 27-én, pénteken, melyen Dr. Juhász Endre alpolgármester köszöntötte a megjelent alkotókat és vendégeket, valamint kiemelte, hogy egy ilyen neves alkotótábornak a fő feladata az, hogy inspirációt jelentsen a résztvevőinek. Bertalan Ferenc festőművész, a tábor művészeti felelőse és a szervezés segítője osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

Aknay János Kossuth és Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének elnöke köszöntőjében hangsúlyozta az alkotók egymás munkásságának való megismerésének fontosságát, valamint a közösségteremtő folyamatok beindítását.       

Az alkotótábor szervezői két előadással is kedveskednek az érdeklődőknek.  A programok között szerepel Kopócsy Judit festőművész előadása, melyet július 9-én, szerdán hallgathat meg a közönség „A tudatos képszerkesztés és a véletlen művészeti szerepe a kortárs képzőművészetben” címmel, majd a következő napon, csütörtökön Szemadám György, Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozat vezetője tart előadást.

A tábor célkitűzése, hogy ismert festőművészek és a pályájuk elején járó kezdők együtt dolgozzanak, ismereteket, tapasztalatokat cseréljenek egymással. Az elkészült alkotásokat közös, záró kiállításon július 12-én tárják az érdeklődők elé.


vissza