Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Móric nevű látogatóinkat!
2019. szeptember 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2014-07-03 09:23:00

Lengyel biciklis követek Hajdúnánáson

Lengyel testvérvárosunkból Ustronból kerékpáros delegáció érkezett városunkba június 19-én. A biciklis csapat kifejezetten azzal a céllal indult útnak, hogy magyarországi testvérvárosaikat meglátogassák.

A kerékpárral való közlekedés egyre inkább elfogadottabb szerte Európában. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.


Ebben a szellemben indult útjára két keréken egy 5 főből álló ustroni kerékpáros csapat, akiknek a legfőbb célkitűzése az volt, hogy ne csak a biciklis sportot népszerűsítsék, hanem őrizzék, és egyben ápolják is a testvérvárosi jó kapcsolatokat. A kerékpáros csapat valóban igyekezett népszerűsíteni a sportot és küldetésüket, hiszen külön erre a célra készített sportfelszerelésben utazták végig a kitűzött távot.    

A kis csapat igen nagy utat tett meg, hiszen Ustronból indulva több várost is érintettek köztük Újbudát is, ahol rövid pihenőt követően indultak is tovább. Útjuk során több mint 400 kilométert tettek meg, hogy végül településünkre - Hajdúnánásra érkezzenek.

A biciklis delegáció, a három Hajdúnánáson eltöltött nap után örömmel jelenthette ki, hogy Hajdúnánásra és környékére nemcsak turistaként, hanem bicikli túra keretében is érdemes ellátogatni.   

   


vissza