Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2013-07-11 09:16:00

Holland ajándék a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Kirendeltsége számára

2013. június 28-án feszítő-vágó berendezéseket és egyéb életmentéshez szükséges eszközöket kapott Hajdúnánás. Baráz Lajos, nyugállományú tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok részéről közel két évtizede fennálló barátságnak köszönhetően, első alkalommal fogadhattuk városunkban Rotterdam nyugalmazott tűzoltó főparancsnokát, Cor Priellet és munkatársát, akik közel 5 millió forint értékben ajándékoztak műszaki berendezést a Hajdúnánás Városi Önkormányzatnak.

A vendégeket Szólláth Tibor polgármester úr fogadta, majd a műszaki mentésben segítséget nyújtó két darab Holmatro típusú hidraulikus feszítő-vágó berendezés átadására a laktanya udvarán, ünnepélyes keretek között került sor. Önkormányzatunk az eszközök ingyenes használatát biztosítja a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Kirendeltsége számára. A nagy értékű berendezések fontos mentési eszközök egy-egy közúti baleset alkalmával, főként beszorult sérültek mentésére használják, de egyéb más, kárelhárítási feladatok során is alkalmazhatóak. Reméljük, hogy az adományként kapott felszereléseket tűzoltóinknak ritkán kell majd éles helyzetben használniuk. Helyi tűzoltóink további ajándékokat kaptak külföldi kollégáiktól: három darab Dräger típusú légzőkészüléket, és hat darab sugárcsövet hoztak számukra.


Takács Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltség vezető úr és Szólláth Tibor polgármester úr is megköszönte a tűzoltó bajtársaknak a felajánlásokat, és mindannyian bizakodva tekintenek a rotterdami-hajdúnánási kapcsolatok erősödésére.

Külföldi vendégeink nagyon pozitívan ítélték meg településünket, az önkormányzatunk által biztosított fogadtatást és ellátást. A hazáig tartó hosszú út előtt pihenésként kipróbálták a Hajdúnánási Gyógyfürdő nyújtotta lehetőségeket, annak szolgáltatásait, és a helyi ételekkel is megismerkedhettek.

Hazatérésüket követően jelezték, hogy a jövő évben feltétlenül szeretnének visszatérni városunkba. Sok szeretettel várjuk tehát őket Hajdúnánáson!


vissza