Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2013-07-05 13:01:00

Semmelweis Nap 2013.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 195 éve ezen a napon született a sokak által az Anyák Megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác, akinek a nevét büszkén viseli emléktábla, orvosi egyetem és orvostörténeti múzeum hazánkban. 

E jeles napot az idei esztendőben 2013. június 29-én, szombaton ünnepelték településünk egészségügyi intézményeinek dolgozói. Ebből az alkalomból a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ Színháztermében idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Semmelweis Napi Továbbképző Konferencia, amelyen 133 fő regisztrált szakdolgozó vett részt. A rendezvényre településünk testvérvárosából, Érmihályfalváról is érkeztek egészségügyi dolgozók.


A jelenlévők szakmai előadásokat hallgathattak a szaruhártya átültetések gyakorlatáról, a transztelefonikus EKG vizsgálatról, megismerhették a munkahelyi konfliktuskezelési technikákat, valamint a gyakran életet veszélyeztető viharos zajlású allergiás reakció, az anaphylaxia és a shok kezelési módját.

A nap szakmai előadásait követően Seres Judit, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet ápolási igazgatója tartott ünnepi köszöntőt. Kovács Zsolt, a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke adta át a több mint húsz éven át végzett egészségügyi szakdolgozói munkájáért a Hospit Egészségügyi Szolgáltató Kft., Ápolási Intézet dolgozójának, Cserepes Erzsébetnek, valamint az Országos Mentőszolgálatnál immár harmincadik éve példaértékű munkát végző Cserepes Miklósnak a Szólláth Tibor polgármester úr által adományozott Polgármesteri Elismerő Oklevelet.

Sok szeretettel gratulálunk az elismerésben részesülteknek!


vissza