Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Magdolna, Magda nevű látogatóinkat!
2019. július 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2013-07-05 11:47:00

Sárkányhajó Fieszta és „Nánási Vízválasztó”

Június utolsó hétvégéjén számos szabadidős programmal várta a városlakókat és a településünkre érkező vendégeket a Hajdúnánási Gyógyfürdő.

2013. június 28-án szabadedzésekkel vette kezdetét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület szervezésében első alkalommal megrendezett Sárkányhajó Fieszta. A sárkányhajó sport egy több mint kétezer éves kínai monda alapján kialakult hagyományra épülő sportág, melyet nemtől és kortól függetlenül bárki űzhet. A szabadedzéseken a délután folyamán a versenyre benevezett csapatok kipróbálhatták a sárkányhajókat és felkészülhettek a versenyzésre.

A Fieszta második napján, szombaton 16 csapat 11 fős legénysége mérte össze erejét. Harmadik helyezést ért el a „Gályarabok” csapata, második helyen a „TMRSZ”, a helyi rendőrtestület zárta a versenyt. Az első helyezett a Tiszaújvárosból idelátogató Sinergy cég „Dragonfly”csapata lett.


A sportolás mellett a jelenlévők a főzés és a fotózás terén is megmutathatták tehetségüket. A „Sárkányláng” elnevezésű versenyen a gasztronómia szerelmesei bármilyen szabadtűzön készült étellel nevezhettek, a főzés végeredményét a zsűri több szempontot figyelembe véve értékelte. A versenyekkel párhuzamosan a gyerekeket kézműves foglalkozások várták, továbbá zumba, dob-show, mazsorett csoportok, társastánc és moderntánc csoportok szórakoztatták a közönséget. 

A nap folyamán a fotóverseny keretében érdeklődők bármilyen témakörben készült képeiket elküldhették a Nánás Fotó Klub részére, mely a beérkezett pályamunkákat különböző kategóriákban értékeli.

A hét utolsó napján az egyesület szervező munkájának köszönhetően kajak versenynek is otthont adott városunk, mely szintén a Hajdúnánási Gyógyfürdő Csónakázó taván került megrendezésre. A csónakázó tó régóta biztosítja a kikapcsolódást a területen, de az idei esztendőben megtörtént a terep- és környezetrendezés, a tavat kiszélesítették, kikotorták és összenyitásra került egy másik tóval. Megtörtént a nád irtása, a vízfelület pedig többszörösére nőtt – így válhatott igazából alkalmassá a kajak-kenu edzések, és a különböző versenyek lebonyolítására.

A versenyre benevezett 8 egyesület 159 utánpótláskorú versenyzője 16 futamban mérte össze erejét. Tiszaújvárosból, Miskolcról, Tokajból, és a szerbiai Zentáról is érkeztek résztvevők.

Ezen a napon városunkba látogatott Csabai Edvin 17-szeres világbajnok kenus, valamint a hajógyártó cég képviseletében Hódy Ágnes és Hódy Beatrix is.

A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. munkatársainak szakmai irányítása mellett a START Munkaprogram Téli és egyéb értékteremtő projektjében dolgozók az önkormányzat önerejéből építették meg azt a Csónakházat, melyet Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért felelős államtitkára adott át. Az ünnepélyes átadó a Bocskai apródjai Néptánccsoport műsorával vette kezdetét, és Kocsis Áron, a református, valamint Kerekes László, a római katolikus egyház képviseletében áldották és szentelték meg az épületet.

A könnyűszerkezetes építmény a sporteszközök tárolására szolgál, és 20 db kajak/kenu elhelyezésére alkalmas. A kajakok és kenuk biztonságos használatához szükséges stég is telepítésre került.

A rendezvényen Hajdúnánás város polgármestere Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozott Varga Lajos és Bardóczi Krisztián edzők részére a hajdúnánási sportélet területén végzett példamutató és eredményes munkájuk, valamint sikeres kajak-kenu edzői szakmai tevékenységük elismeréseként.

Sok szeretettel gratulálunk a versenyszámok győzteseinek, és a polgármesteri elismerésben részesült edzőknek!
vissza